Tienduizend en één KVK-supporters in een fototentoonstelling

Bissegemnaar Bernard Decock stelt foto’s van KVK-supporters tentoon in ‘t Koningshof in Bissegem. De tentoonstelling is er gekomen met medewerking van alle KVK-supportersclubs en ‘Evenementen Kortrijk’.

Op donderdag 12 juni was er vooropening van de tentoonstelling. Daarin toont Bernard – die fotograaf is – de KVK-supporters die de jongste 5 jaar hun ploeg aanvuurden en een hart onder de riem staken. Het zijn allemaal foto’s die Bernard zelf genomen heeft. Gedurende de tentoonstelling spelen ook meer dan 2000 foto’s af op een scherm. “Er zijn heel wat beelden bij die nog nooit getoond werden, en die de KVK-supporter zeker zal plezieren. Het zijn unieke kiekjes die zowel voor, tijdens als na de wedstrijden genomen zijn,” verklapt Bernard Decock.

Er zijn ook verschillende krantenknipsels te zien van ‘de drie van Ter Plekke’, dat zijn naast Bernard die vroeger foto’s nam voor het Wekelijks Nieuws, Eddy Clarysse die fotograaf was voor De Weekbode en Jean-Paul Soens die werkte voor Het Volk. Zij stelden verschillende keren samen tentoon.

Nog tot en met 22 juni

De tentoonstelling loopt van 13 tot en met 22 juni van 17 tot 22 uur in ‘t Koningshof in Bissegem. Op dinsdag en woensdag is het gesloten. De toegang is gratis.

Op de foto zien we v.l.n.r. Steven Verleyen (voorzitter van supportersclub Kortrijk Noord), Jean-Pierre Desnock (bestuurslid van supportersclub Hand in Hand in café De Vlaskapelle, Robby Vanbiervliet van café De Vlaskapelle, Christiane van café Wielsbeke, Eddy Clarysse (van de drie van ter plekke), schepen Catherine Waelkens, Kurt Alsberghe van café Wielsbeke (waar supportersclub KVK Zuid gehuisvest is), Bernard Decock, Filip Opsomer van supportersclub Quickies uit Emelgem, Marc Alsberghe (KVK Zuid).

(EDB – Foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.