Thierry Clatot wordt volgend seizoen hoofdcoach bij Sparta Dikkebus

Diego Valcke neemt eind dit seizoen afscheid als hoofdcoach van Sparta Dikkebus.© foto Bart
Diego Valcke neemt eind dit seizoen afscheid als hoofdcoach van Sparta Dikkebus.© foto Bart
Redactie KW

Op het einde van het seizoen neemt Diego Valcke afscheid als hoofdcoach bij Sparta Dikkebus. In de speurtocht naar een vervanger viel het oog van het bestuur op de 52-jarige Thierry Clatot, die nu nog actief is bij Ploegsteert. Afgelopen weekend kwam men tot een overeenkomst.

“Mijn persoonlijke voetbalcarrière is eigenlijk al gestopt op mijn zestiende bij Ploegsteert”, opent de magazijnier van beroep. “De toenmalige coach van de kadetten had een duidelijke voorkeur bij zijn selecties en ontgoochelde mij meestal. Dat was ook de reden voor mijn vroegtijdige afhaken.”

“Na enkele seizoenen begon de voetbalmicrobe weer te kriebelen en werd ik afgevaardigde van de reserven. Na twee seizoenen in die functie werd ik gepromoveerd tot hulptrainer van de eerste ploeg bij Ploegsteert en nam ik ook de reserven onder mijn hoede.”

Trainerscarrière

“De start van een trainerscarrière die nu al 26 jaar duurt. In die periode was ik actief bij onder meer Poperinge, Nieuwkerke, Neerwaasten en nu dus weer Ploegsteert sinds vorig jaar. Toen het aanbod van Dikkebus kwam, heb ik niet lang getwijfeld om hierop in te gaan.”

“Sportief ben ik nog altijd bijzonder content bij Ploegsteert en de spelers reageren nu eerder ontgoocheld over mijn beslissing. Maar mijn vertrek heeft met andere extra-sportieve zaken te maken waarover ik liever niet wil uitweiden. Natuurlijk hoop ik nog in schoonheid te kunnen afsluiten, maar daarover zal Voetbal Vlaanderen wellicht beslissen.”

Spelerskern

“In Dikkebus moet ik echt weer van nul beginnen maar ik zie de opdracht zeker zitten. Het is opnieuw een Vlaamse club – waar ik me nog altijd het best thuis voel – die gekend staat als familiair. Bedoeling is om net als mijn voorganger hier iets te kunnen neerzetten.”

“Ik krijg alvast de steun van het bestuur, die me carte blanche geeft. Natuurlijk zullen ze met dit team niet meer willen zakken, wat volkomen terecht is.” Normaliter zal Thierry Clatot met zo goed als dezelfde spelerskern kunnen werken als dit jaar. Bijna iedereen gaf al zijn woord voor een verlengd verblijf. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.