https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tevreden reacties na vijfde opeenvolgende clean sheet bij Brugge

Club won met 0-3 tegen Mechelen.©JASPER JACOBS BELGA
Club won met 0-3 tegen Mechelen.©JASPER JACOBS BELGA
Redactie KW

Club Brugge hield op Mechelen voor de vijfde opeenvolgende competitiewedstrijd de nul. “Onze organisatie staat beter de laatste wedstrijden, we geven veel minder weg”, vat Brandon Mechele samen.

Ondanks de duidelijke 0-3 cijfers had Club Brugge het lange tijd niet onder de markt op Mechelen. Voor de rust voetbalde Brugge nauwelijks een kans bij elkaar en na de rust moest Mata de 1-0 van de lijn vegen. Vervolgens brak Diatta de ban met twee goals in vijf minuten, of waren het geen twee goals? “Ik heb een keer gescoord,” was Diatta iets te eerlijk. “Bij de 0-1 probeerde ik de bal in doel te verlengen, maar ik denk dat de verdediger de bal nog raakte en het wellicht een owngoal is. In de eerste helft liet ik een grote kans liggen en wist ik dat ik na de rust een goal moest scoren.”

Alweer de nul gehouden

Club Brugge hield op Mechelen voor de vijfde opeenvolgende competitiewedstrijd de nul. De laatste tegentreffer dateert al van 8 november in Oostende. Eén van de verantwoordelijken van dit huzarenstukje is Brandon Mechele. “Onze organisatie staat beter de laatste wedstrijden, we geven veel minder weg. Dan zijn de clean sheets een logisch gevolg. We hebben al genoeg tegendoelpunten gehad in het begin van het seizoen waarbij we veel te gemakkelijk goals weggaven. We moeten nu zo verder blijven doen. We komen weer op ons hoge niveau van vorig seizoen.”

Gevaar van corona

Mechele kreeg zelf al te maken met corona en het virus begint terug zijn weg te vinden in de Belgische competitie. “Eens je het gehad hebt, word je nog voorzichtiger in de toekomst. Je trekt er lessen uit. Het is ook niet gezegd dat ik het niet meer kan krijgen, het blijft oppassen geblazen. Hopelijk krijgen we geen uitgestelde wedstrijden. We hebben al een heel druk programma, het wordt dus heel moeilijk om een gaatje te vinden om uitgestelde wedstrijden te laten doorgaan.”

Sven Swinnen mocht uitzonderlijk als T1 bij KV Mechelen plaatsnemen op de bank aangezien Vrancken in quarantaine zat na een coronabesmetting. Swinnen zag vooral een goed eerste uur van zijn team: “We hebben 65 minuten goed meegespeeld, het zat ook organisatorisch goed. Walsh kreeg een grote kans om de score te openen en dan had het anders kunnen lopen. We bleven aanvallen omdat we de punten nodig hebben. Zo gaven we wel ruimte voor de omschakeling en daar is Club Brugge heel sterk in.”

Clash tegen Gent

Coach Clement was blij met een nieuwe driepunter en clean sheet. “De redding van Mata op de lijn kwam er bij de enige uitgespeelde kans van Mechelen. Niet enkel de clean sheet maar ook de manier waarop we scoorden was goed. We creëerden een paar mooie acties. De eerste helft hadden we moeite om de muur open te breken maar in de tweede helft kwam er meer ruimte. Diatta heeft het voorbije anderhalf jaar stappen vooruit gezet want zijn statistieken waren vroeger niet echt super. Hij moet nu alleen nog leren om niet te zeggen dat het een owngoal was.”

Clement keek ook al even vooruit naar de clash van zondag. De competitieleider ontvangt dan AA Gent in de ‘slag om Vlaanderen’, een weerzien ook met Hein Vanhaezebrouck. “Ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Gent. Nog meer omdat we Vanhaezebrouck treffen. Ik heb veel respect voor Hein. Hij wil positief voetbal brengen en kansen creëren, die trainers zie ik het liefst bezig.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.