Supportersclub Tatanka stuwt AA Gent naar eerste landstitel

AA Gent is momenteel ‘hot’. De Oost-Vlaamse eersteklasser staat op een zucht van de titel en ondertussen worden ze stevig aangemoedigd door supportersclub Tatanka uit Rumbeke.

Gaspar Haenecaert zag zijn droom verwezenlijkt door een ‘Gentse’ regionale supportersclub op te richten bij Philip Plets van De Gilde in Rumbeke. (Foto Jos)

“Al een tijdje liep ik met het idee rond om in de regio Roeselare een supportersclub voor AA Gent op te starten”, opent Gaspar Haenecaert, een uitgeweken Gentenaar uit Roeselare. “Uiteindelijk trok ik samen met voorzitter Nick Geers mijn stoute schoenen aan en vroeg aan uitbater Philip Plets van De Gilde in Rumbeke om daar eenclub te starten. Tot mijn grote verbazing stemde hij meteen in.”

Aanvankelijk bleef het ledenaantal steken op negen stuks

“Aanvankelijk bleef het ledenaantal steken op negen stuks. Toch trokken we met z’n allen al zoveel mogelijk naar de Ghelamco Arena in Gent. Daar kon Renato Neto gestrikt worden als peter van de club en meteen werd supportersclub Tatanka boven de doopvont gehouden. Sindsdien rinkelt mijn telefoon bijna dagelijks met de vraag om lid te worden. Ondertussen telt de club al rond de honderd leden. Natuurlijk heb je wel successupporters die nu in de strijd om de titel er absoluut bij willen zijn, maar velen zijn ook ‘echte’ Buffalo-supporters.”

“Sindsdien proberen we wekelijks met zoveel mogelijk langs de zijlijn te staan, maar doordat we nog maar enkele maanden bestaan, zijn de beschikbare tickets vooral op verplaatsing heel beperkt. Toekomstgericht zal dit natuurlijk nog veranderen, want de appreciatie en het respect voor onze inzet van het Gentse hoofdbestuur is enorm. Zo mochten we voor de eerste Play-Offwedstrijd tegen KV Kortrijk de aftrap geven. Eerlijk, dat geeft toch een kick.”

(SBR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.