Storck is voor Cercle de beste keuze

Bernd Storck was vorig seizoen trainer bij Moeskroen. © belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

De Vereniging zal zich onder de nieuwe trainer heus wel redden, schreven we woensdag nog. We weten het vandaag zeker. Bernd Storck is de nieuwe trainer van Cercle Brugge en de 56-jarige Duitser is de beste keuze die de groen-zwarten konden maken.

Daar zijn verschillende argumenten voor. Voorop wat Storck vorig seizoen neerzette bij Moeskroen. En dan hebben we het niet eens alleen over de resultaten. Toen hij vorig seizoen begon op Le Canonnier telde de club 0 op 18. Op speeldag 11 stond Excel al op een veilige plaats. En vanaf eind december zette zijn team een onwaarschijnlijke reeks neer: zeges tegen Anderlecht, op Genk en op Gent en een gelijkspel op Standard. En als toetje op de laatste speeldag van de reguliere competitie ook nog winst op Club Brugge. Negen matchen na elkaar ongeslagen en uiteindelijk gefinisht op de tiende plaats: een buiging was op zijn plaats.

Wie Ronaldo in bedwang kan houden, kan ook Cercle redden, toch?

Waarbij hij nog meer indruk maakte met het frisse, collectieve en vooral uitstekende voetbal waarmee het allemaal werd neergezet. Maar het meeste bewondering oogste de Duitser met zijn tactische visie, begeesterend peoplemanagement en indrukwekkende werkkracht. We maakten eerder kennis op het EK in Frankrijk, waar hij bondscoach was van Hongarije dat zowaar Portugal en Ronaldo in bedwang hield en onverwacht de 1/8ste finales haalde. Wie Ronaldo in bedwang kan houden, kan ook Cercle redden, toch?

Vervolgens ontmoetten we elkaar vorig seizoen twee keer voor een lang gesprek in Moeskroen. Twee keer maakte hij indruk met een geestdriftig exposé over zijn impact op training, zijn doelgerichte methodologie en het belang van het collectief. Hoe hij Butez, Benson (Antwerp) Amallah en Vojvoda (Standard) beter maakte en waarom Awoniyi, ex-Gent, plots openbloeide. En hij maakte dat allemaal waar. Dat hij in Genk Plan B was om Clement te vervangen zegt ook wel wat. Hij hàd hogere ambities, maar zijn jonge gezin in Duitsland was hem ook veel waard. Nu moet hij bij Cercle bevestigen. Het lijkt de ideale match: het frivole, Franse en jonge Cercle had nood aan Storcks Duitse gründlichkeit en autoritaire aanpak. We spreken met twee woorden maar toch: van alle kandidaten is Storck de beste keuze. De Vereniging zal zich redden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten