Steve Despodt ontslagen als T1 bij SVV Damme

Na het verlies vorige speeldag tegen KSC Blankenberge verzeilde SVV Damme A op de laatste plaats.

Steve Despodt. © Foto JPV

Maandag werd T1 Steve Despodt ontslagen. Hij begrijpt, maar betreurt de beslissing. “Recent kreeg ik assistentie van Chris De Bisscop, die de functie van T2 op zich nam. De samenwerking liep voortreffelijk. De mindere uitslagen wijt ik vooral aan het teveel aan gekwetste spelers, vooral in aanvallend opzicht. De beleidsploeg had de indruk dat ik de laatste weken iets minder actief coachte en wil een impuls geven om de degradatie toch nog te vermijden. Natuurlijk versta ik de beslissing, die inherent is aan het uitoefenen van een hoofdtrainerschap. Nu zal ik even bezinnen en laat alles op me afkomen.”

De kandidaturen worden afgewacht en Chris De Bisscop staat in voor de oefensessies. Hij benadrukt geen zin te hebben om tot T1 te worden gepromoveerd en zijn kandidatuur niet te hebben gesteld. Ook Chris benadrukt dat de samenwerking met Steve Despodt optimaal verliep, maar dat hij de beslissing respecteert en nauwgezet zijn job als assistent verderzet.

Bij SVV Damme B coachte Zbignieuw Swietek zijn laatste wedstrijd op vrijdag 7 december. De T1 van Damme B diende zelf zijn ontslag in.

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.