Sassport Boezinge kan seizoen nog kleur geven met bekerwinst

Dylan Vanhaverbeke. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

Ook voor Sassport Boezinge zit het seizoen er zo goed als op. T1 Dylan Vanhaverbeke blikt met een wrang gevoel terug op het afgelopen jaar. Zijn troepen grepen namelijk naast rechtstreekse promotie. Desondanks is het niet allemaal kommer en kwel, want Boezinge speelt op woensdag 1 mei de finale van de Beker van West-Vlaanderen.

Met enkel nog een verplaatsing naar Westrozebeke voor de boeg bekleedt Sassport Boezinge de zesde stek in eerste provinciale. Een plaatsje stijgen, zit er niet meer in en dat zorgt voor de nodige teleurstelling bij hoofdcoach Dylan Vanhaverbeke. “We kunnen niet tevreden zijn”, weet hij. “De laatste weken zitten we in een neerwaartse spiraal. We wilden dit seizoen meedoen voor het allerhoogste, maar we zijn helaas niet geslaagd in ons opzet. Nochtans zag het er wel goed uit, maar we hebben het laten afweten.”

In de competitie verloopt het stroef voor Boezinge, maar in de beker loopt wél alles van een leien dakje. Woensdag kijken ze in de finale derdeprovincialer GD Ingooigem in de ogen. “In het begin waren die bekermatchen niet zo belangrijk, omdat je dat als voorbereidingswedstrijden ziet. Maar tijdens het seizoen is het een doel geworden”, gaat Vanhaverbeke verder. “Het zou mooi zijn mochten we de beker in de lucht kunnen steken. Het zou een enorme opsteker zijn voor mijn spelers.”

Volgend seizoen blijft Vanhaverbeke aan boord. “Ik heb een akkoord met de club. Ons huiswerk is nog niet helemaal af, want in mijn ogen moeten er nog een bepaald aantal profielen bijkomen. We kunnen in elke linie versterking gebruiken. We willen volgend seizoen de kaart van de jeugd trekken. Daarom is het moeilijk om nu al onze ambitie uit te spreken, want we weten niet welke stappen die jongens zullen zetten. Desondanks kijk ik er wel enorm naar uit om samen met die jonge jongens én enkele ervaren spelers toch hoge toppen te scheren.” (IVDA)

Zondag 28 april om 15 uur: SK Westrozebeke – Sassport Boezinge. Woensdag 1 mei om 17.30 uur: Sassport Boezinge – GD Ingooigem (in het Mirakelstadion in Waregem).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier