Rode Duivels, met De Ketelaere en Vanaken aan de aftrap, spelen gelijk op Wales

Axel Witsel en de Welshe Ben Davies. © DIRK WAEM BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De laatste kwalificatiewedstrijd is op een 1-1 gelijkspel geëindigd. In een overbodige partij zorgde De Bruyne al snel voor de voorsprong. Moore bracht de bordjes gelijk na mistasten van debutant Theate. De Rode Duivels sluiten de kwalificatiecampagne ongeslagen af.

Een veredeld B-elftal of eerder een mix van oud en nieuw voor wie het leven wat rooskleuriger bekijkt. Bondscoach Roberto Martinez houdt er niet van om zijn ervaren pionnen buiten het elftal te zetten. Door een reeks afwezigheden moest de Spanjaard toch noodgedwongen zes wissels doorvoeren in vergelijking met de partij tegen Estland.

Zo kreeg De Ketelaere eindelijk zijn eerste basisplaats nadat hij eerder al drie invalbeurten kende. Met Hans Vanaken stond er zelfs een tweede Bruggeling in de basis. Hoe lang zou dat niet geleden zijn in een interland met inzet? Philippe Clement zal enerzijds wel trots zijn op zijn twee spelers maar anderzijds ook wat balen, binnen drie dagen staat er al een lastige competitiewedstrijd op KV Mechelen op het programma.

Solide Vanaken

De eerste deftige mogelijkheid leverde meteen een doelpunt op. Een schot van Witsel werd eerst nog afgeblokt maar kapitein De Bruyne legde de rebound knap buiten het bereik van doelman Ward. Geen vuiltje aan de lucht zo bleek, Wales is geen ploeg met wereldvedetten en de Duivels lieten de bal zijn werk doen.

Vooral Vanaken liet zich andermaal positief opmerken. Altijd aanspeelbaar en zelden balverlies. De Ketelaere had meer moeite om zijn stempel te drukken, hij speelde op de rechterflank met Origi aan de overkant en De Bruyne als een ‘valse’ 9. De gelijkmaker op het halfuur viel opeens uit de lucht, Casteels had nog geen bal moeten pakken. Debutant Theate verkeek zich op een voorzet en Moore kon van dichtbij de stand terug gelijk trekken.

Hans Vanaken.
Hans Vanaken. © DIRK WAEM BELGA

Op slag van rust stonden de Duivels bijna terug op voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap van De Bruyne werd door Thorgan Hazard in één tijd op de slof genomen maar de bal eindigde op de buitenkant van de paal.

Slordige tweede helft

De eerste basisplaats van De Ketelaere duurde net geen uur. Ondanks zijn vele inspanningen, kon hij niet terugblikken op een geslaagde partij. Unionist Dante Vanzeir maakte zijn debuut en met Dendoncker kwam er terug een West-Vlaming op het veld. De driedubbele wissel en de vele spelonderbrekingen kwamen het spel niet ten goede.

Charles De Ketelaere en de Welshe Neco Williams.
Charles De Ketelaere en de Welshe Neco Williams. © DIRK WAEM BELGA

Onze Duivels waren wellicht blij dat hun ongeslagen reeks bleef duren en Wales was met een gelijkspel altijd zeker van de tweede plaats in de groep. Slordigheden bij onze Duivels bracht de thuisploeg meer en meer in de wedstrijd. Het geloof bij Wales groeide en Casteels had een schitterende parade in huis op een knal van Williams. Al bij al was een puntendeling een goede weergave van de wedstrijd.

(JT)

Dedryck Boyata en de Welshe Kieffer Moore.
Dedryck Boyata en de Welshe Kieffer Moore. © DIRK WAEM BELGA
Dante Vanzeir.
Dante Vanzeir. © DIRK WAEM BELGA
© DIRK WAEM BELGA

Opstelling Wales: Ward, Rodon, Mepham, Davies, Williams, Roberts, Allen, Ramsey (92’ Johnson), Morrell, Moore, James.

Opstelling België: Casteels, Theate (85’ Vertonghen), Boyata, Castagne (58’ Dendoncker), T. Hazard, Vanaken, Witsel, Meunier (85’ Trossard), De Bruyne, De Ketelaere (58’ Saelemaekers), Origi (58’ Vanzeir).

Gele kaarten: 34’ Morrell, 71’ T. Hazard, 75’ Saelemaekers, 80’ Moore, 82’ Dendoncker.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 12’ 0-1 De Bruyne, 32’ 1-1 Moore.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.