Zulte Waregem recht de rug met zege op Club NXT

Zulte Waregem heeft vrijdagavond op de 22e speeldag in de Challenger Pro League, na twee nederlagen op een rij, nog eens kunnen winnen. Essevee ging met 1-3 winnen bij Club NXT.

Na een doelpuntloze eerste helft klom Zulte Waregem in het begin van de tweede helft op voorsprong met dank aan een doelpunt van Stavros Gabriel (49.). Na de 0-2 van Jelle Vossen (80.), leek Lenn De Smet (83.) de wedstrijd even weer nieuw leven in te blazen, maar een owngoal van Kyriani Sabbe (85.) stelde de zege veilig voor de West-Vlaming.

Ook in de Challenger Pro League wist Lierse Kempenzonen voor het eerst sinds 3 december nog eens de drie punten te pakken. De Pallieters wonnen met 3-1 van Jong Genk. De Japanse nieuwwkomer Naoki Kumata kreeg vrijdag zijn eerste basisplaats bij Jong Genk en zorgde na 34 minuten voor het openingsdoelpunt. Joeri Poelmans (42.) hing de bordjes even later opnieuw gelijk, waarna Eric Ocansey (66.) (90. + 4) na de pauze met twee doelpunten voor de 3-1 eindstand zorgde.

Zulte Waregem (39 punten) klimt door de overwinning naar een voorlopige tweede plaats in het klassement, op drie punten van leider Beerschot (42) dat weliswaar dit weekend nog in actie komt. Club NXT is elfde met 24 punten, twee meer dan eerste achtervolger Lierse (22). Jong Genk staat veilig in de buik van het klassement op de negende plaats met 28 punten.