Zulte Waregem pakt belangrijke driepunter bij RSCA Futures in strijd om promotie

Essevee's Abdoulaye (Ablo) Traore en RSCA Futures' Mohamed Bouchouari. © VIRGINIE LEFOUR BELGA

Zulte Waregem heeft zondag op de 25e speeldag van de Challenger Pro League (tweede klasse) drie belangrijke punten veroverd op bezoek bij de RSCA Futures. Essevee versloeg de Anderlechtse beloften na een vroeg doelpunt met 0-1 en blijft in de running voor promotie.

De supporters van Zulte Waregem zorgden voor wat sfeer in het voor het overige lege en kille Koning Boudewijnstadion. Zij konden vroeg juichen, toen Alioune Ndour (2.) na slap verdedigend werk van paars-wit de 0-1 op het scorebord zette. Dat bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. De RSCA Futures kregen in het slot nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar doelman Ortwin De Wolf en co. stonden pal.

Weer helemaal mee

Zulte Waregem beleefde tot dusver een tegenvallend 2024, maar doet na de zege in het Koning Boudewijnstadion weer helemaal mee in de strijd om promotie. SVZW staat voorlopig derde met 43 punten uit 25 wedstrijden. Beerschot (47 punten uit 25 wedstrijden) voert de stand aan, voor runner-up Deinze (46 punten uit 24 wedstrijden), dat later zondag (19u15) naar FC Luik trekt. De beloften van Anderlecht volgen als tiende met 32 punten.

De twee hoogst geklasseerde teams na het einde van de reguliere competitie stijgen rechtstreeks naar de Jupiler Pro League. De nummers drie tot en met zes werken nog play-offs af volgens een knock-outsysteem. De beloftenploegen uit de Challenger Pro League kunnen niet promoveren en ook niet deelnemen aan de play-offs om promotie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier