Zulte Waregem kan weer niet winnen tegen hekkensluiter SL16, Club NXT klopt Jong Genk

Dylan Demuynck probeert in de gietende regen de bal te veroveren. © BELGA

Zulte Waregem heeft vrijdagavond wederom niet kunnen winnen in de Challenger Pro League. Na de verliespartij van vorige week op het veld van Francs Borains speelde Essevee op de 24e speeldag in de eigen Elindus Arena 1-1 gelijk tegen hekkensluiter SL16. Matheus Machado (66.) kon pas voorbij het uur het openingsdoelpunt van Soufiane Benjdida (18.) uitwissen.

Op hetzelfde moment in West-Vlaanderen hield Club NXT wel de punten thuis tegen Jong Genk: 2-1. De Bruggelingen kwamen via Chemsdine Talbi al na vijf minuten op voorsprong na heerlijk tikitakavoetbal op Schiervelde. De Genkies herstelden negen minuten later echter het evenwicht via Noah Adedeji-Sternberg. Tijdens de tweede periode brak een tweede geel karton voor de 16-jarige Konstantinos Karetsas (52.) de Limburgers zuur op, toen Sem Audoor in minuut 87 de winnende treffer scoorde.

In het klassement van de Belgische tweede klasse komt Zulte Waregem voorlopig op gelijke hoogte met het nummer drie Patro Eisden. Club NXT en Jong Genk doen haasje-over op plekken tien en elf, SL16 behoudt de rode lantaarn met zeventien punten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier