Zulte Waregem in eigen huis nipt onderuit tegen Beerschot, Club NXT deelt de punten met Seraing

Met de nederlaag tegen Beerschot doet Zulte Waregem een slechte zaak in het klassement. © Belga

Beerschot heeft vrijdagavond op het veld van Zulte Waregem de topaffiche van de 26e speeldag in de Challenger Pro League gewonnen. De Ratten haalden het in de Elindus Arena met 0-1.

In een aantrekkelijke eerste helft kregen beide teams een rist kansen. Mardochée Nzita kwam het dichtst bij de openingsgoal, maar de linkerflank van Beerschot zag zijn schot op de paal uiteenspatten.

Meteen na de koffie mochten de bezoekers toch juichen na een treffer van de Engelse huurling D’Margio Wright-Phillips, die het afmaakte na een knappe assist van Nzita. Essevee moest nu komen, maar de gelijkmaker bleef uit.

In het klassement verstevigt Beerschot zijn eerste plaats. Met 50 punten heeft het team van Dirk Kuijt vier punten meer dan eerste achtervolger Deinze en vijf meer dan Lommel, die allebei nog in actie komen. Zulte Waregem is vijfde met 43 punten en doet een erg slechte zaak in de titelstrijd.

Club NXT speelt gelijk

Nog vrijdagavond deelde Club NXT de punten met staartploeg Seraing: 1-1. Jong blauw-zwart kwam dankzij een vroege goal van Amine Et-Taïbi op voorsprong, maar Seraing kwam via Christophe Lepoint in het slot nog langszij. Club NXT is in het klassement negende (34 ptn), Seraing (23 ptn) verkeert als vijftiende en voorlaatste in degradatiegevaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier