Topper tussen Deinze en Zulte Waregem levert geen winnaar op

Jelle Vossen van Essevee zorgde voor het enige Waregemse doelpunt (Belga/ Kurt Desplenter) © BELGA

Deinze en Zulte Waregem hebben zaterdag de punten gedeeld op de 27e speeldag in de Challenger Pro League. Het werd 1-1 na goals van Jelle Vossen (31′, 0-1) en Laurent Lemoine (47′, 1-1). In de tussenstand blijft Deinze vierde, met 47 punten. Zulte Waregem volgt als vijfde met drie punten minder.

Lierse boekte intussen een belangrijke driepunter bij rode lantaarn SL16. Een eigen doelpunt van Leandre Kuavita (19.) volstond voor een 0-1 zege voor de Pallieters. Lierse (31 ptn) klimt naar de twaalfde plaats, de beloften van Standard (17 ptn) blijven laatste en lijken hard op weg naar degradatie naar eerste nationale.

Eerder op de dag speelden RSCA Futures en Francs Borains 3-3 gelijk in een spektakelduel. Vrijdag waren er overwinningen voor leider Beerschot (1-0 tegen Jong Genk) en Dender (0-1 bij Club NXT). De Ratten verstevigden hun koppositie met 53 punten. Eerste achtervolger Lommel speelt zondag nog de Limburgse derby bij Patro Eisden. Verder is er op Eerste Paasdag ook Seraing-Oostende (13u30) en FC Luik-Beveren (19u15).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier