Liam Bossin verkozen tot KVO-speler van het seizoen

(foto TVA) © timmy van assche
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

De fans verkozen Liam Bossin tot speler van het seizoen. De 27-jarige keeper mocht zo de ‘Puis/Verbiest’-trofee mee naar huis nemen. Voor het eerst won een doelman de prijs, maar voor Bossin zelf is de persoonlijke prijs geen primeur.

Met zeven clean sheets en slechts 39 tegengoals – cijfers voor de top van het klassement – is de doelman een terechte winnaar. “In dit rare en moeilijke seizoen verdiende iedereen deze trofee”, opent Bossin.

“Ja, ik heb goed gepresteerd en deed mijn job, maar niemand was beter dan een ander. Teamwork. Natuurlijk ben ik heel blij met de trofee. Dat mensen zoveel op je hebben gestemd, is een teken van waardering. Weet je, in januari was er interesse van clubs uit binnen- en buitenland.”

“Maar ik vond de uitdaging hier heel mooi en wou KVO niet na een half seizoen al verlaten. Ik wou er vol voor gaan en ben blij dat die missie nu geslaagd is. Kijk, een jaar of vier à vijf terug zat ik zonder club en op zo’n moment denk je Welke ploeg zal mij komen halen? Nu willen clubs voor mij betalen. Dat is op zich een overwinning voor mezelf. Deze trofee winnen, is op dit moment een hoogtepunt in mijn carrière. Toch wil ik niet nog zo’n seizoen meemaken. Initieel was het doel om te strijden voor promotie.”

Bossin kwam 29 keer in actie. “Eigenlijk wou ik alle matchen spelen, maar ik pakte vijf gele kaarten. (lacht) Misschien toonde ik te veel passie.” In die ene geschorste match en in de beker stond doublure Brent Gabriël onder de lat. De sterke band tussen beiden was opvallend.

“Ik heb nooit eerder een concurrent gehad die zo’n modelprof was. Ik heb geen woorden genoeg om hem te omschrijven. Samen met keepertrainer Peter Mollez en de andere keepers Richmond Badu en Leandro Wauters pushte hij me om nog beter te doen. De sfeer was top. Weet je, Brent verdiende het om ook te spelen en hij zou bij elke andere club eerste keeper zijn. Ik waardeer hem énorm. Wat betreft volgend seizoen: ik denk niet dat een van ons genoegen zou nemen met een plaats op de bank. We zien wel wat er de komende tijd gebeurt.”

Eerste doelman

Bossin komt in een mooi rijtje winnaars terecht. Sinds 2014 gingen Siani, Lukaku, Canesin, Berrier, Capon, Faes, Bataille, Hjulsager, D’Arpino en Sakamoto hem vooraf. Zo is hij de eerste keeper die de KVO-prijs wint. Voor de doelman zelf is het geen primeur, want vorig seizoen werd hij eveneens verkozen tot speler van het jaar bij zijn toenmalige werkgever Dordrecht in Nederland. (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier