KV Oostende roept op om in grote getale naar match met Pasen in Seraing te reizen

De tijdelijke bewindvoerder rekent op een talrijke aanwezigheid van KVO-supporters in Seraing. © KVO
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

Het betalen van alle openstaande bondsschulden (RSZ, BTW en transfers) is het mooiste nieuws bij KV Oostende deze week. Vermoedelijk vermijdt KVO hierdoor een nieuwe puntenaftrek. Helaas slaagden de spelers er op het terrein van Jong Genk niet in om drie punten zelf toe te voegen aan hun titaal. Seraing-KVO op Pasen wordt een absolute topper.

Laten we beginnen met leuk nieuws. KV Oostende zet zich samen met zijn supporters opnieuw voor het goede doel in. De groen-rood-gelen voetbalden dit seizoen tijdens vier uitwedstrijden (in Deinze, op Club Luik, op SL16FC en op Zulte Waregem) in ‘limited edition’ witte shirts. Dit deden de Oostendenaars in het teken van de abonnementencampagne ‘Eb en Vloed, mor oaltied Ostende’. Deze slogan prijkte ook op de achterzijde van de shirts. Momenteel worden deze shirts geveild ten voordele van twee lokale goede doelen: Proper Strand Lopers en het NorthSealTeam. De Proper Strand Lopers staan in voor het proper houden van de stranden in Oostende. NorthSealTeam spant zich in opdat de zeehondjes voor onze kust niet worden lastiggevallen. KVO organiseerde vorig seizoen met Decathlon en de Proper Strand Lopers al een strandopruimactie.

“Normaal gezien staat zo’n campagneslogan doorheen het hele seizoen op de rugzijde van de shirts, maar dit seizoen kozen we voor een tijdelijk ‘collector’s item’-shirt. Zo zetten we onze slogan extra in de verf. Bovendien steunen we hiermee twee lokale goede doelen mee; die op hun beurt ook weer dicht aanleunen bij de Oostendse identiteit én bij onze campagneslogan ‘Eb en Vloed’”, zegt KVO’s woordvoerder Bram Keirsebilck. “Deze samenwerking met KV Oostende is een prachtig voorbeeld van hoe sport en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan. De veilingbijdrages zullen een enorme impact hebben op onze inspanningen om onze stranden schoon te maken en onze nobele zaak te ondersteunen. Samen creëren we een positieve verandering en laten we zien dat kleine acties een groot verschil kunnen maken”, reageert Kevin Pierloot (Propere Strand Lopers).

Voetbal en zeehonden

“De opbrengst van de veiling maakt het voor ons mogelijk om als vereniging de nodige uitrusting aan te kopen, zoals kegeltjes, fluitjes, badges, hesjes, regenkledij… om onze vrijwilligers in staat te stellen de zeehondjes adequaat te beschermen. De nodige flyers, affiches, borden… die nodig zijn om de bevolking te sensibiliseren, betalen we hiermee ook”, zegt Inge De Bruycker (NorthSealTeam). “Door dit fantastische initiatief komen voetbal en zeehonden elkaar tegemoet zoals eb en vloed.”

Je kan nog tot en met vrijdagavond, 23.59 uur via www.kvo.be (klik op nieuws) of via matchwornshirt.com bieden op de witte shirts in limited edition van KV Oostende. Woensdagnamiddag bedroeg het bod voor veel shirts 89 euro. De shirts van Mo Berte en Brent Laes kregen al een bod van 114 euro.

1,1 miljoen euro

KV Oostende heeft nog beter nieuws. De achterstallige bondsschulden zijn betaald. KVO drukt zijn vertrouwen uit in een uitspraak van de licentiecommissie. Het is echter niet geweten wanneer die uitspraak valt. “Het team rond tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck is erin geslaagd om de openstaande schulden aan RSZ, BTW en transfers te betalen. Een totaalbedrag van 1,1 miljoen euro werd maandag overgemaakt. “Gezien de enorme inspanningen die hiervoor de afgelopen week geleverd zijn, hebben we er dan ook vertrouwen in dat ons geen extra puntenaftrek wacht,” aldus Werner Van Oosterwyck.

Overnamegesprekken

Intussen verlopen ook de overnamegesprekken gunstig. Drie partijen blijven concreet in de picture. “Met het betalen van deze schulden hebben we nu een eerste, belangrijke stap gezet. Een overname moet nu logischerwijs een volgende stap worden. Ik wil hier echter geen specifieke datum op plakken, maar stap voor stap maken we vooruitgang. Het zou natuurlijk op alle vlak een zucht van opluchting zijn, mochten we ons snel kunnen verzekeren van het behoud”, beseft tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck. “De wedstrijd op paaszondag 31 maart in Seraing kondigt zich aan als een cruciaal duel. Ik wil onze fans dan ook oproepen om die verplaatsing massaal te maken en onze spelers door dik en dun te steunen. Wij zorgen alvast voor één gratis ticket per supporter die meegaat.”

De praktische uitwerking van de gratis tickets tegen Seraing zal KV Oostende spoedig communiceren, van zodra de club alle informatie van Seraing ontvangen heeft. De match op Pasen in Seraing vangt aan om 13.30 uur.

Duivels weekeinde

KV Oostende beleefde één van zijn allerslechtste weekeindes. De 3-1-nederlaag in Geel tegen Jong Genk betekent niet alleen een einde na een reeks van vier uitzeges op rij. Bovendien is het duur puntenverlies in combinatie met de oogst van drie rechtstreekse concurrenten. Voeg bij de 3-1-nederlaag van KVO tegen Jong Genk de zeges van Francs Borains (in Deinze) en van Lierse Kempenzonen (tegen Luik) plus het gelijkspel van Seraing (op Club NXT): dit was een duivels weekeinde voor de Oostendenaars.

Jonas Vinck gromde nog eens over de zes punten die de bond eerder al van KVO afnam. “Zes punten zijn twee overwinningen waarvoor we 90 minuten lang gestreden hebben. Ze hebben ons dat afgenomen zonder dat wij iets ermee te maken hebben. Als we deze zes punten niet kwijtgespeeld waren, stonden we op een andere positie en zouden we ook op een heel andere manier voetballen”, zuchtte Vinck.

KV Oostende speelt vrijdagmiddag achter gesloten deuren op De Schorre vriendschappelijk tegen de Nederlandse tweedeklasser Dordrecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier