Klacht van Seraing tegen KVO over niet-speelgerechtigde Albanese verworpen

© BELGA

De Disciplinaire Raad voor het profvoetbal van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft een klacht van Seraing tegen KV Oostende verworpen. Dat maakte de Raad woensdag bekend.

Volgens Seraing, dat op sportief vlak degradeerde uit de Challenger Pro League, had KVO met Alessandro Albanese twee keer een niet-speelgerechtigde speler in zijn selectie opgenomen.

Albanese kwam begin dit seizoen terug van een uitleenbeurt aan Virton, maar was voor een groot deel van het seizoen geblesseerd. Volgens Seraing bevond hij zich niet op de Squad List van KVO voor de wedstrijden op bezoek bij Seraing (1-1) op 31 maart en Patro Eisden (2-3) op 14 april, terwijl hij toen wel op de bank zat. De Luikenaars hoopten de Kustboys twee forfaitnederlagen aan te smeren, waardoor ze zich nog zouden redden.

Volgens de kustploeg lag een informaticafout in de software van de KBVB aan de basis van het probleem, en stond de speler wel op de Squad List. De Disciplinaire Raad heeft nu bevestigd dat het om een technische fout ging. De klacht van Seraing werd ontvankelijk, maar ongegrond bevonden.

Intussen raakte bekend dat Oostende op 3 juni het faillissement zal aanvragen. Het komt zo volgend seizoen niet meer uit in de Challenger Pro League. Seraing kan ondanks de verworpen klacht in de zaak-Albanese wel in tweede klasse blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier