Jelle Vossen is klaar voor Operatie Promotie: “Het wordt een leuke uitdaging”

Jelle Vossen is het scoren niet verleerd. © Essevee
Redactie KW

Hij is het nog niet verleerd. In de eerste oefenwedstrijd liet Jelle Vossen (34) twee keer de netten trillen tegen Racing Waregem. De opdracht is duidelijk: opnieuw promoveren naar 1A. “We zullen minstens ons niveau van vorig seizoen moeten halen, anders kan het weleens een zure worden”, waarschuwt een nuchtere Jelle Vossen.

Het zijn beelden die menig supporter en neutrale voetbalfans niet snel zullen vergeten. Jelle Vossen moet net na de degradatie op de laatste speeldag zijn interview onderbreken omdat de tranen te fel opwellen. Dat hij nog zou voetballen, dat stond als een paal boven water. Of dat in het shirt van Zulte Waregem zou zijn, daar moest hij nog eens diep over nadenken.

Op 30 mei pakte Essevee uit met groot nieuws. Zowel Ruud Vormer als Jelle Vossen bleven aan de slag aan de boorden van de Gaverbeek. Met één doel: de club weer naar 1A brengen. “De eerste week was het toch heel lastig om met die degradatie om te gaan”, zegt Vossen. “Ik moest bekomen van alle emoties en de ontgoocheling. Daarna was het kwestie van de knop om te draaien en vooruit te kijken. Dat is de enige weg die je kunt bewandelen, positief naar de toekomst kijken.”

Totaalplaatje

Er waren wel mogelijkheden, zo onderhandelde Vossen met Westerlo. “Ik heb alles laten bezinken en de verschillende opties overwogen. Dan leg je alles plus- en minpunten naast elkaar. Dan zie je bij Zulte Waregem bijna alleen maar pluspunten, de reeks 1B was het enige minpunt. Daar moet je dan doorkijken en het totaalplaatje in rekening nemen. Dan was Essevee de beste en meest logische keuze.”

Ook extrasportief waren er wel wat redenen om in Waregem te blijven. Zo woont Vossen in Knokke. “Afstand is een heel belangrijk punt. Ik heb een nauwe band met mijn kindjes en die wil ik op hun leeftijd niet zomaar opgeven. En sportief wordt het een heel leuk project en het is een uitdaging. De club kijkt heel ambitieus naar het komende seizoen.” Lees: promoveren en die plek in de hoogste voetbalafdeling heroveren.

“We hebben een prima basis om aan dit avontuur te beginnen”

Dat het anders wordt, dat beseft Vossen maar al te goed. “In 1A stonden we bijna het hele seizoen onderaan. Nu hoop ik dat we bovenaan gaan meedraaien. Elke wedstrijd zal anders worden. Onze tegenstanders zullen het misschien aanpakken zoals wij dat vorig seizoen moesten doen.”

In 1B zien we met Lommel en Patro Eisden al twee Limburgse clubs. “We moeten in principe niet te veel naar de tegenstanders kijken. We zullen minstens hetzelfde niveau moeten halen dat we vorig jaar hebben geëtaleerd. Denken dat het makkelijk wordt, zou fout zijn. Dat zou een hele zure kunnen worden. Of ik specifiek naar een match uitkijk? Goh, de wedstrijd waarin we kampioen spelen? (lacht) Op Patro voetballen, is wel leuk. Club Luik heeft ook een gezellig stadion.”

concurrentie

Intussen raakte bekend dat smaakmaker Alieu Fadera gekozen heeft voor een stap hogerop bij Racing Genk. Dat er nog wat bij zal moeten komen, lijkt een evidentie. “In elke linie kunnen we versterking gebruiken. Dat zal de onderlinge concurrentie verscherpen. Maar het is ook belangrijk dat we de jongens met veel goesting hier kunnen houden, mét gerichte versterkingen. Ik reken er wel op dat de club daarmee bezig is en dat dat wel in orde zal komen.”

De staf is hetzelfde, het geraamte van het team is gebleven. Kortom, er staat al iets. “Er is al veel kwaliteit en ervaring aanwezig. Vorig jaar had ik het gevoel dat het goed zat in de groep. De staf deed het op een voortreffelijke manier, dus er was weinig reden om daar iets aan te veranderen. We kennen elkaar allemaal goed. Vorig jaar hebben we toch redelijk wat meegemaakt. Het is een prima basis om aan dit avontuur te beginnen”, besluit Vossen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier