Geen terugkeer naar hoogste niveau voor Essevee na 1-0-verlies in Lommel

De teleurstelling was ook bij Jelle Vossen groot. © BELGA

Lommel heeft zich woensdagavond in het zog van Deinze als tweede team gekwalificeerd voor de finale van de Promotion Play-offs in de Challenger Pro League. De Limburgers vloerden in hun terugmatch van de halve finaless Zulte Waregem met 1-0, nadat de heenwedstrijd van afgelopen zaterdag een 1-1-gelijkspel had opgeleverd.

Essevee dacht in de 56e minuut de score geopend te hebben, maar de VAR floot de treffer van Badou terug vanwege buitenspel. Aan de overzijde trof Lucas Schoofs (78.) wel op geldige wijze raak, waarmee de strijd gestreden was.

Eerder op de dag plaatste Deinze zich als eerste ploeg voor de finale. De Oost-Vlamingen wonnen in hun terugwedstrijd van de halve finales met 2-1 van Patro Eisden. Deinze had het heenduel vorige zaterdag in Limburg ook al met 0-4 gewonnen.

Essevee's Jelle Vossen in actie.
Essevee’s Jelle Vossen in actie. © BELGA

Deinze en Lommel nemen het bijgevolg tegen elkaar op in de finalewedstrijden op 5 en 12 mei. Wie daar als beste uitkomt, strijdt op 19 en 26 mei tegen de nummer twee van de Relegation Play-off in de Jupiler Pro League voor een ticket voor 1A voor volgend seizoen. Dat is op dit moment RWDM. Kampioen Beerschot en Dender stijgen volgend seizoen rechtstreeks naar de Jupiler Pro League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier