Essevee grijpt in na slechte resultaten: afscheid van sportief manager Caluwé, mental coach aan boord en terugkeer verloren zoon Gano

Tom Caluwé kwam pas afgelopen zomer over van Club Brugge, maar wordt nu dus bedankt voor bewezen diensten. © GF

Zulte Waregem doet het seizoen uit zonder sportief manager Tom Caluwé, zo meldt Essevee dinsdagavond via een persmededeling. De tegenvallende resultaten van SVZW na nieuwjaar kosten de 45-jarige Antwerpenaar de kop.

Caluwé kwam pas afgelopen zomer over van Club Brugge, waar hij sinds oktober vorig jaar als Sports Manager aan de slag was. Voordien was hij sinds 2019 sportief directeur bij KV Mechelen. Hij werd in 2022 verkozen tot beste technisch directeur in ons land, een nevencategorie van de Guys Thys award.

Nog veranderingen

Het vertrek van Caluwé hangt samen met enkele andere structurele veranderingen. Zo wordt de sportieve staf versterkt met mental coach Steven op’t Roodt, die in het successeizoen 2012/13, waarin Essevee op een haar na het kampioenschap miste, ook deel uitmaakte van de staf. Daarnaast wordt Niels Leroy ook de Recruitment Manager, die overkomt van de Belgische voetbalbond (KBVB). Tot slot wil Essevee ook aanvaller Zinho Gano opnieuw opnemen in de A-kern. De spits uit Guinee-Bissau trainde de afgelopen acht weken bij de B-kern.

Zulte Waregem stond eind 2023 aan de leiding van de Belgische tweede klasse, maar kon van zijn acht wedstrijden na nieuwjaar er maar twee van winnen. Essevee is daardoor afgegleden naar de vierde plek op zes punten van de voorlopige leider Deinze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier