Club NXT zegeviert in kelderduel tegen Lierse Kempenzonen

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Redactie KW

Club NXT behaalde hun tweede competitiezege in 1B. Net zoals bij hun vorige overwinning was Lierse Kempenzonen terug het slachtoffer van dienst. De Cuyper tekende voor de twee doelpunten, vooral de eerste goal was een pareltje na een ingestudeerde hoekschop. Bij zijn tweede treffer werd hij geraakt aan de knie waardoor zijn wedstrijd vroegtijdig eindigde. De beloften hebben nog twee speeldagen de tijd om de rode lantaarn door te geven aan Lierse, de kloof bedraagt nog drie punten.

Club NXT haalde vorige week voor het eerst een punt buitenshuis en coach De Mil had dan ook weinig redenen om te wijzigen. Toch moest hij twee wijzigingen uitvoeren, weliswaar noodgedwongen. Doelman Lammens en Van Der Brempt zaten in de selectie van het eerste elftal voor de klassieker op Anderlecht waardoor Shinton en Van Rafelghem in de basis gedropt werden. Het duel tussen Club NXT en Lierse Kempenzonen is de strijd tussen de twee kneusjes van 1B. Lierse Kempenzonen haalde slechts 15 punten uit 25 wedstrijden, 6 daarvan zelfs tegen Club NXT. De jonge Bruggelingen moeten het met 9 punten stellen, hun enige zege kwam er overigens thuis tegen Lierse Kempenzonen.

Het openingskwartier was aan beide zijden vooral wat aftasten, beide ploegen wilden deze partij absoluut niet verliezen. Gaandeweg nam de thuisploeg meer en meer initiatief en dat werd beloond met een fantastische goal na een ingestudeerde hoekschop. Van den Keybus gooide de bal aan de rand van de zestien en daar nam De Cuyper de bal in één tijd op de slof, gekruist in de zijnet. Prima uitgevoerde hoekschop en tevens de derde competitiegoal van De Cuyper. De achterstand dwong Lierse om wat offensiever te gaan voetballen, voornamelijk via stilstaande fases probeerde het doelman Shinton te bestoken. Die had weinig moeite om een kopbal van Vermeiren te neutraliseren. Linksback Laes bleef prima voorzetten trappen en Placca miste op slag van rust de mogelijkheid om Lierse op gelijke hoogte te brengen. Club NXT dus met een voorsprong de rust in. De Bruggelingen waren op voetballend vlak de betere ploeg maar het meeste gevaar ging wel uit van de bezoekers.

Tweede keer De Cuyper

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Audoor zette een prima aanval op en De Cuyper kon al in de eerste minuut de voorsprong verdubbelen met zijn tweede treffer. Vieren zat er evenwel niet in voor de doelpuntenmaker want hij werd stevig geraakt op de knie tijdens het scoren en zijn wedstrijd zat erop. Bizarre situatie een paar minuten later toen doelman Shinton zich compleet verkeek op een lange inworp van de bezoekers. De bal botste over zijn hoofd het lege doel in maar aangezien niemand de bal onderweg had aangeraakt werd het gewoon een doeltrap. Club NXT liet het initiatief na de dubbele voorsprong aan de bezoekers maar het geloof bij de geelhemden om nog iets te rapen was niet bijster groot. Het gevolg was een tweede helft die maar weinig om het lijf had. Voor de youngsters natuurlijk geen enkel probleem, ze stevenden af op hun tweede thuiszege. Extra positief nieuws was de terugkeer van groot talent Cisse Sandra. Hij kreeg zijn eerste speelminuten nadat hij meerdere maanden langs de zijlijn moest toekijken. Dankzij de zege komt Club NXT tot op drie punten van Lierse Kempenzonen. Ze hebben nog twee speeldagen de tijd om de rode lantaarn door te schuiven. (JT)

Opstelling Club NXT: Shinton, Hautekiet, Mbamba, Mendy, De Roeve, Blomme, Audoor, De Cuyper (51’ Aelterman), Van den Keybus, Vanrafelghem (65’ Sandra), Vermant (75’ Engels).

Opstelling Lierse Kempenzonen: Brughmans, Laes, Van der Veken, Gillekens, Van Genechten, Bitsindou, Swinnen (62’ Samyn), Janssen (62’ Limbombe), Van Landschoot, Vermeiren (71’ Gilis), Placca.

Gele kaarten: 32’ Laes, 72’ Vermant, 87’ Shinton, 90’ Van den Keybus.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 19’ 1-0 De Cuyper, 47’ 2-0 De Cuyper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier