Club NXT de boot in bij het Dender van Timmy Simons

Timmy Simons zag zijn team de punten thuis houden. © BELGA

Dender heeft Club NXT vrijdagavond tijdens de twaalfde speelronde in de Challenger Pro League met 2-0 huiswaarts gestuurd.

Ali Akman (34.), die na acht minuten inviel voor de onfortuinlijke Olivier Myny, prikte de openingsgoal tegen de touwen namens de troepen van Timmy Simons. Enkele minuten na rust mocht Akman (50.) opnieuw vieren. Bruny Nsimba miste in de 71e minuut een strafschop en liet op die manier na om de voorsprong verder uit te bouwen.

Op hetzelfde tijdstip schudde de U23 van Standard zijn Genkse leeftijdsgenoten af met 3-1. De Limburgers kenden nochtans de perfecte start via Ibrahima Bangoura (5.), maar SL16 liet zich niet uit zijn lood slaan en vocht terug dankzij Daan Dierckx (20.), die zijn ex-ploeg een loer draaide. Door een eigen doelpunt van Josue Ndenge Kongolo (31.) dook de thuisploeg zelfs met een bonus de kleedkamers in. Brahim Ghalidi (63.) bepaalde de eindstand door na ruim een uur een penalty om te zetten.

Club NXT op achtste plaats

In het klassement van de op een na hoogste Belgische afdeling prijkt Dender op de vierde plaats met 20 punten, Club NXT volgt op de achtste positie met zestien eenheden. De beloften van Genk bengelen maar net boven de degradatiezone, op de veertiende stek met elf stuks. Ondanks de tweede zege in drie wedstrijden blijven de beloften van Standard hekkensluiter met negen punten.