Brengt mega-project van honderden miljoen euro redding voor KV Oostende?

Het is duidelijk dat het nog tot 18 maart een spannende eindsprint wordt voor KV Oostende. © BELGA/DAVID PINTENS
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Omdat bewindvoerder Werner Van Oosterwyck de licentiecommissie kon overtuigen bijna rond te zijn met een potentiële overnemer kreeg KV Oostende een nieuwe deadline: 18 maart. Komende maandag dus, de overname wordt steeds prangender. Brengt een megaproject, met ook basketbalclub Filou Oostende, redding?

De tijdsdruk speelt een buitenlandse kandidaat-investeerder parten: het beleggingsfonds ziet de voetbalclub als een onderdeel van een bijzonder groots investeringsproject met verschillende componenten in de stad Oostende – er is sprake van honderden miljoenen euro. Waarin niet alleen KVO maar ook basketbalclub Filou Oostende en de hippodroom zou kunnen worden betrokken.

Andere kandidaten

Probleem daarbij is dat de investeringsanalyses van de verschillende componenten heel veel tijd vragen en er resten nog maar vier dagen. Mogelijk vormt een voorschot tegen 18 maart niet meteen een probleem.

Naar verluidt zijn er nog andere kandidaat-investeerders die zich wel louter op KVO richten. Het is duidelijk dat het nog tot 18 maart een spannende eindsprint wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier