Beerschot verzekert zich van promotie na felbevochten zege tegen KV Oostende

Oostende's Juan Fuentes Garrido. © BELGA

Beerschot heeft zich zondag op de 28e speeldag in de Challenger Pro League verzekerd van promotie naar de Jupiler Pro League. De Kielse Ratten wonnen met 1-2 op bezoek bij KV Oostende.

De partij kon niet beter beginnen voor Beerschot. De bezoekers kwamen na net geen tien minuten op voorsprong via Thibaud Verlinden (9.), na een blunder van KVO-doelman Bossin. Veel kansen vielen er voor het overige niet te noteren in de eerste helft. Nzita kwam op slag van rust nog dicht bij de 0-2 maar de verdediger kopte naast op een hoekschop van Sanusi.

Knappe aanval

Bij het begin van de tweede helft was het wél prijs voor de competitieleider. D’Margio Wright-Phillips (49.) was het eindstation van een knappe aanval van de Ratten. Beerschot kon de promotie al ruiken, maar werd iets na het uur opnieuw op scherp gezet door de onverhoopte aansluitingstreffer van Zech Medley (67.). De 23-jarige Engelsman profiteerde optimaal van een twijfelachtige tussenkomst van Beerschot-goalie Matijas en kopte de bal tegen de touwen.

In een nerveus slot leken de Kustboys even nog een punt uit de brand te slepen, maar de 2-2 van Henderson werd afgekeurd voor buitenspel. Oostende-speler Jonas Vinck kreeg in de slotminuut ook nog een rode kaart. Beerschot hield stand en maakt volgend seizoen na twee jaar in 1B zijn terugkeer op het hoogste niveau.