Alweer puntenverlies voor Zulte Waregem in eigen huis: Essevee raakt niet verder dan scoreloos gelijkspel tegen Patro Eisden

Zulte Waregem geraakte tegen Patro Eisden op de 28e speeldag niet verder dan een scoreloos gelijkspel. © Belga

Zulte Waregem is er vrijdagavond niet in geslaagd zijn slechte thuisreeks in de Challenger Pro League te beëindigen. Essevee geraakte tegen Patro Eisden op de 28e speeldag niet verder dan een scoreloos gelijkspel en zit nu al sinds 15 december zonder zege in eigen stadion. Op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie staat Zulte (45 punten) zesde. Patro (48 ptn) is voorlopig vierde.

Zulte Waregem en Patro Eisden brachten in de Elindus Arena een weinig hoogstaande partij op de mat. De bezoekers uit Maasmechelen kozen van bij de start voor een laag blok en stelden de thuisploeg zo voor een onoplosbaar vraagstuk. Zulte wist de bezoekers, op de slotfase na, amper te ontwrichten.

Voor de pauze bleek een terecht afgekeurd doelpunt van Essevee-aanvoerder Jelle Vossen het enige hoogtepunt. Ook in de tweede periode bleef het gebrek aan kwaliteit en kansen. Zulte Waregem probeerde er in het slot nog wat van te maken, maar bleef toch achter zonder doelpunt en moest nieuw puntenverlies incasseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier