Pieter De Winter (SC Wielsbeke 1)“Komende matchen worden zware kost”

Redactie KW

SC Wielsbeke kan na een schitterende heenronde met 41 op 45 een perfect rapport voorleggen. Het verloor nog niet en het begint veertien punten voorsprong aan de terugronde.

Wordt die lijn doorgetrokken in de topper op Roeselare-Daisel? “Dat is zeker onze bedoeling”, benadrukt Pieter De Winter. “Voor Nieuwjaar sloten wij onze sterke reeks af met een belangrijke zege tegen Wervik.”

“Omdat we in zo een goeie flow zaten, kwam de winterstop enigszins ongelegen en op de koop toe kwamen daar nog twee vrije weekends bovenop. Het valt dus af te wachten hoe wij die winterstop verteerd zullen hebben, maar in feite geldt dat ook voor onze tegenstanders.”

Champagne

“Wij hebben alvast vrij scherp doorgetraind en iedereen is er klaar voor. Op onze doelman Vanwalleghem na is iedereen fit, maar met Vandenborre beschikken wij nog over een prima doelman. Op Roeselare-Daisel, de nieuwe nummer twee, staan wij opnieuw voor een topper en ook de matchen tegen Rumbeke en Boezinge beloven zware kost te worden.”

“Volgens sommige mogen wij nu al de champagne klaarzetten, maar ondanks onze riante voorsprong blijf ik er nuchter bij. Wij staan er schitterend voor, maar moeten eerst proberen om de komende lastige opdrachten tot een goed einde te brengen en dan mogen we misschien echt beginnen dromen”, besluit Pieter De Winter het gesprek.

(IVD)

We geven ook graag een overzicht van de transfers mee. Nieuwkomers: Olivier De Bosscher (Anzegem), Quinten Vaneeckhoute (Ingelmunster) en Richard De Meyer (Wervik). Vertrekkers: Grégory Khramaz en Tibo Vandendriessche (Deerlijk), Jeroen Bonte (Nokere-Kruishoutem). Verlengden hun overeenkomst bij Wielsbeke: Andres Verschelde, Arne Beeuwsaert, Mathieu Verstaen, Jari Dejaegere, Nicolas Steelant, Noah Vanwalleghem, Lorenzo Cornelis, Jonathan Verstraete, Brian Depondt, Dries Wysselinck, Jarne Wullaert, Ruben D’Hondt, Edouard Holvoet en Thomas Coopman.

Zondag 30 januari om 15 uur: SK Roeselare-Daisel – SC Wielsbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier