Opnieuw schade aan accommodatie FC Dadizele Sport: “De maat is vol”

(GF)
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Voetbalclub FC Dadizele Sport werd getroffen door een zoveelste schadegeval aan de accommodatie in de Oliekotstraat in Dadizele.

Deze keer werd het slot van de poort geforceerd. Na eerdere schade in december vorig jaar is er sindsdien volledig verboden toegang tot de site, buiten de wedstrijd- en trainingsuren. Het stadion van de kampioen in vierde provinciale is privé-eigendom waardoor FC Dadizele Sport telkens weer zelf moet instaan voor de (financiële) gevolgen.

“Voor alle duidelijkheid: zonder mijn uitdrukkelijke toestemming mag er niet meer gevoetbald worden op beide terreinen indien het geen training of officiële wedstrijd is, net zoals dat het geval is bij veel van de ons omringende clubs”, zegt voorzitter Bart Alossery.

“Wie dit aan zijn laars lapt, zal een boete moeten betalen aan de club. Omdat er steeds weer schade wordt aangericht door onbekenden, moeten we helaas drastische maatregelen nemen. Jammer dat het zo ver moet komen, maar de vandalen laten ons geen andere keuze. Onze terreinen zijn geen openbaar domein waardoor alle schade door de club zelf telkens weer moet worden betaald en wat ons betreft is de maat vol.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier