Op Hemelvaart bekerfinale minivoetbal tussen MVV Waregem en De Plakkers Varsenare

MVV Waregem speelt de bekerfinale. (GF)
Redactie KW

Op Hemelvaart wordt in Blankenberge de finale van de Open Beker van West-Vlaanderen minivoetbal betwist.

De Plakkers Varsenare waren al langer zeker van een ticket voor die finale. Maandag werd de tweede halve finale afgewerkt. Daarin trok MVV Waregem nipt aan het langste eind.

Deportivo Brugge – MVV Waregem 74 4-5

In de halve finale van de beker van West-Vlaanderen trok MVV richting Ruddervoorde voor een ontmoeting met Deportivo Brugge, dat in de vorige ronde MVC Desselgem uitschakelde. In een evenwichtige partij opende Deportivo de score, maar Nick Derycke maakte met een schot vanop afstand gelijk. In de tweede periode bleef de partij goed op en af gaan. Waregem scoorde op cornerbal via Koen Kint en een verre bal van Geert Dierick. Ook Brugge scoorde twee keer en miste een cornerbal waardoor de rust werd bereikt bij 3-3. Na de kantwissel tikte Aaron Molisse de 3-4 binnen. Het slotkwart stond bol van de spanning. Deportivo kwam terug tot 4-4, maar Lennert Molisse rondde in het slot een actie van Jordy Vanhoucke prima af waardoor Waregem op donderdag de finale speelt.

Finale op donderdag

Het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd. Varsenare schakelde op weg naar de finale onder meer MS Brugge, WDP Rollegem en KBC Kortemark uit. Dan moet je iets in je mars hebben. Op papier is Waregem als tweedenationaler misschien favoriet, maar als je die resultaten ziet dan moet Varsenare niet onderdoen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.