Onur Kaya is bij Zulte Waregem toe aan nieuwe start

© BELGA
Redactie KW

“Ik had nooit verwacht dat ik zo weinig zou spelen bij Lokeren”, zo zei de nieuwe middenvelder van Essevee donderdag.


© BELGA

Kaya speelde sinds begin 2014 bij Lokeren, maar bij de ploeg van Peter Maes kon hij zich niet doorzetten. “Ik wou absoluut weg bij die club. Nog eens vijf maanden wachten, leek me onmogelijk. Ik had nooit verwacht dat ik zo weinig speelminuten zou verzamelen, al ging het de eerste zes maanden nog goed. Sinds augustus kwam ik er niet meer aan te pas. Eind oktober vroeg ik een gesprek met de coach aan. Wat toen gezegd werd, kon me niet bekoren. Er waren 8 à 9 jongens voor drie posities. Als twee van hen altijd spelen, dan weet je het wel.”

“Voor mij is Zulte Waregem absoluut geen stap achteruit, vorig jaar speelde Essevee ook Play-off I”, vervolgde de 28-jarige ex-speler van Vitesse en Charleroi. “Dit is voor mij een nieuwe start. Ik mis natuurlijk wedstrijdritme. Waarschijnlijk zal ik op de 10 of op de linkerflank spelen. Die laatste positie draagt mijn voorkeur weg.”

Wat mag Zulte Waregem, dat zaterdag op bezoek gaat bij Waasland-Beveren, nog verwachten van dit seizoen? “Alles hangt af van de drie komende wedstrijden. Als we daarin goed presteren, dan kunnen we nog omhoog kijken. Anders zullen we moeten opletten voor de ploegen onder ons.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.