MVC Bordje Sabine wint bekercompetitie Kern Brugge

In de kerncompetitie Brugge minivoetbal zijn de prijzen verdeeld. (foto ACR)
Redactie KW

In de kerncompetitie Brugge minivoetbal zijn de prijzen verdeeld. MVC Bordje Sabine won in de finale van de beker met 9-1 tegen MVK Dibo. Bordje Sabine verzekerde zich eerder al van de eerste plaats in reeks 1 van de competitie. In reeks twee van de Brugse kerncompetitie kroonde Bocca met spek zich tot kampioen. Zij het nipt voor ’t Comptoirtje. Ook in reeks 3 was er een ex aequo tussen Real Catenaccio en Daring Boys Brugge. Catenaccio kon een beter doelgemiddelde voorleggen. Ik reeks vier ging de titel naar MVV Amory Vastgoed.

De finale van de beker had plaats in De Valkaart, op maandag 6 mei. Jammerlijk werd deze datum alsook de locatie heel laattijdig verzet door Voetbal Vlaanderen waardoor beide ploegen alle zeilen moesten bijzetten om hun ploeg samen te stellen. “Dibo kon scoren via een schepcorner. Voor het overige waren er negen doelpunten voor ons”, vertelt Michiel Brabant, speler bij MVC Bordje Sabine. “Eerder in het bekertornooi hadden we meer moeite met reeksgenoot Ti-Ta Tovenaars waar we het op de valreep hebben gehaald. Was deze wedstrijd de finale geweest, het zou spannender geweest zijn.”

Dubbel

Bordje Sabine stond grotendeels voltallig in de finale. “Voor onze teamgeest was dat leuk en er was ook de huldiging voor ons kampioenschap. Het was mooi dat we met zijn allen de dubbel konden vieren”, aldus Brabant. “Vijf jaar geleden deden we dat ook, met bijna dezelfde spelerskern.”

Bordje Sabine is gegroeid uit het voormalige FC The Pick. De spelers werden wat ouder en gingen vooral samen naar Den Comptoir op de Platse van Sint-Andries. “De mama van doelman Sven Dhoest, die af en toe met ons meedoet, heet Sabine. Zij brengt ons na de match altijd een bordje met warme versnaperingen. We wilden iets terug doen voor de sponsor en kwamen zo bij de naam Bordje Sabine. Als tegenstander denk je misschien een hapklare brok, maar we hebben de jongste jaren het tegendeel bewezen, met onze vijfde titel op rij”, besluit Michiel Brabant. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier