Mitch Voet (Deerlijk Sport) is ambitieus met zijn ploeg: “Rest van 2021 ongeslagen blijven”

Redactie KW

Na overwinningen tegen Otegem, Vlamertinge en Staden klom Deerlijk op naar de derde plaats. Op Nieuwkerke wilde het verderbouwen aan zijn sterke reeks, maar door corona bij de thuisploeg werd de match uitgesteld tot woensdag 1 december. Tegen Geluwe wil Deerlijk de draad weer oppikken.

“We zijn momenteel sterk bezig en dat ene weekend verplichte rust zal ons zeker niet uit ons ritme halen”, oordeelt Mitch Voet. “Meer nog, in 2021 wil ik vooral niet meer verliezen, om zo leider Wevelgem het vuur aan de schenen te leggen.”

Twee nederlagen

“Vlak na nieuwjaar krijgen we op eigen veld trouwens de topper tegen Wevelgem. Na een moeilijke seizoenstart, waar we vooral af te rekenen kregen met talrijke blessures bij onze spitsen, viel alles langzaam in de goede plooi. Enkele weken geleden zagen wij onze sterke reeks onderbroken door twee nederlagen. Op Moorsele gaven we het bij een 2-2 nog helemaal weg in de laatste tien minuten.”

“Nog pijnlijker was het 1-2 verlies tegen Westrozebeke de week daarop. Die verliesmatchen werden ondertussen uitgewist met een mooie 9 op 9, en zoals ik al zei, willen we het daar niet bij laten. Volgend weekend spelen we tegen Geluwe, een ploeg die minder sterk lijkt dan de voorbije seizoenen.”

Verschil maken

“Met onder meer de broers Diallo en Vatcheichvili hebben ze mannen lopen die het verschil kunnen maken. Maar het draait er blijkbaar niet zoals het hoort en enkele spelers haakten zelfs al af. Woensdag halen we de uitgestelde match tegen Nieuwkerke, een ploeg met klinkende namen als Lutun en Malfait. We spelen echter op het veld van Reningelst en dat zal voor beide ploegen aanpassen worden.”

“In één adem vermeld ik er ook graag de derby van de week daarop tegen Avelgem bij. Het zijn drie ploegen die achter ons staan in de klassering, maar dat zijn net de moeilijkste wedstrijden. We zullen hen zeker niet mogen onderschatten, maar we leggen nu eerst onze focus op de match tegen Geluwe, die een driepunter moet opleveren.”

(ID)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.