Michel Preud’homme neemt Oscar Duarte mee naar Oekraïne

Redactie KW

De 26-jarige Costa Ricaan is dit seizoen een van de sterkhouders in de Brugse defensie, maar speelde zijn laatste wedstrijd tot nu toe voor Blauw-zwart in de Bekerfinale.

Nadien trok hij naar Costa Rica, waar hij bij de nationale ploeg in een oefeninterland een spierscheur in de dij opliep. Door zijn afwezigheid moest Preud’homme schuiven met zijn pionnen. In de competitiewedstrijden tegen Standard en KV Kortrijk werd hij vervangen door Stefano Denswil, tegen Dnipro en zondag tegen Anderlecht werd aanvoerder Timmy Simons een rij achteruit geschoven om centraal achterin naast Brandon Mechele plaats te nemen. Als Duarte, die maandag voor de eerste keer met de groep meetrainde, fit geraakt voor de wedstrijd van donderdag, kan Simons opnieuw op zijn vertrouwde positie op het middenveld plaatsnemen. Voor het overige heeft MPH met onder meer Engels (knie), Gedoz (lies) en Meunier (buik) nog heel wat geblesseerden.

Ook Denswil en Claudemir, die Europees niet speelgerechtigd zijn, reizen mee af naar Oekraïne en blijven dus bij de groep. De terugwedstrijd in Kiev belooft spannend te worden, want beide teams raakten vorige week in het Jan Breydelstadion niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Als Club zich plaatst, worden ze het eerste Belgische team in de halve finales van een Europese beker sinds Antwerp in 1993. In geval van uitschakeling verschuift alle aandacht naar de strijd om de landstitel in Play-off I. Daarin wacht de competitieleider zondag de lastige verplaatsing naar eerste achtervolger AA Gent.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.