Met assistent-trainer Jordi Lemiengre is de trainersstaf van het ambitieuze Mandel United nu compleet

Jordi Lemiengre ruilt KV Kortrijk voor Mandel United.©KURT DESPLENTER BELGA
Jordi Lemiengre ruilt KV Kortrijk voor Mandel United.©KURT DESPLENTER BELGA
Wouter Vander Stricht

Jordi Lemiengre (47) verlaat KV Kortrijk en gaat als assistent van Rudi Verkempinck de trainersstaf van Mandel United versterken. Bij KVK was de Mariakerkenaar fulltime met voetbal bezig, nu keert hij ook terug naar zijn job in het onderwijs die hij zal combineren met zijn taken bij eerstenationaler Mandel United.

Jordi Lemiengre heeft zopas voor één jaar getekend bij Mandel United en vult zo het gat in dat er nog was in de staf van Mandel United. Als voetballer was Jordi actief over heel de provincie, van KFC Meulebeke tot KVC Wingene. Hij haalde ook derde klasse waar hij aan de slag was bij FC Roeselare.

Als trainer begon hij zijn carrière bij HO Oostende en werd later coach bij VV Westkapelle om in 2013 de sprong te wagen als assistent-trainer in zijn achtertuin bij KV Oostende. Hij bleef zes jaar bij de kustboys en werkte o.a. onder Yves Vanderhaeghe, Fred Vanderbiest, Adnan Custovic, Hugo Broos, Gert Verheyen en Franky Van Der Elst. In 2019 werd Jordi assistent-coach bij KV Kortrijk, eerst onder Yves Vanderhaeghe en later onder Luka Elsner. Bij KVK werd hij – net als physical trainer Karsten Vandendriessche, zelf nog spelend lid bij Mandel United – aan de kant gezet. Zoals wel vaker in het voetbal gebeurt, wil de nieuwe trainer een eigen staf.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.