Martin organiseert voetbalreünie tussen Handzame en Kortemark: “Met modeshow voor de dames”

Martin Volcke organiseert op zaterdag 22 juni een heuse voetbalreünie voor de voetbalploegen van Handzame en Kortemark. Gezelligheid, lekker eten en drinken, muziek, E.K-voetbal én een modeshow sieren de affiche. (foto JDK)
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

De voetbalstrijd tussen Kortemark en Handzame is door de jaren heen wel een serieus stukje getemperd, aldus Martin Volcke. Hij kan het weten, want hij stond voor beide ploegen als speler op het veld, terwijl hij nu elke dag terug te vinden is op de terreinen van SVD Kortemark. De tijd is volgens hem meer dan rijp voor een reünie voor iedereen met een hart voor voetbal in Groot-Kortemark.

“Ik speel al een tijdje met het idee van een reünie”, vertelt Martin Volcke (63), wonende langs de Edewallestraat in Handzame. “Ik wilde een paar jaar geleden met de voorbereidingen beginnen, maar de tijd ontbrak me. Uiteindelijk komt het er nu toch van: we hebben een zaal, een datum én een programma. Het is niet evident om iedereen te bereiken, maar de sociale media doen hun werk. Het is de bedoeling om op zaterdag 22 juni alle spelers, bestuursleden en supporters van beide voetbalploegen, zowel van voor, tijdens als na de fusie samen te krijgen in oc De Kouter. Ikzelf heb een verleden bij beide teams. Ik startte in Kortemark op 12-jarige leeftijd, waar ik met de nodige ups en downs bleef voetballen tot mijn 23ste. Daarna verkaste ik naar Handzame, waar ik tot mijn 30ste voetbalde. Daarna speelde ik nog bij Lichtervelde, Staden en Keiem om ten slotte mijn actieve voetbalcarrière op mijn 39ste te beëindigen in Handzame. Momenteel ben ik jeugdcoördinator bij SVD Kortemark, maar ook hulptrainer van de eerste ploeg, trainer van de gewestelijke reserven en gerechtelijk correspondent. Achteraf gezien vind ik het wel jammer dat ik op mijn 39ste gestopt ben met voetballen, want ik was fit genoeg om nog wat verder te doen. Ik heb nooit last gehad van blessures en ook mijn snelheid was op de vooravond van mijn 40ste levensjaar zeker nog op en top.”

Veel werk

“Wees gerust dat er heel wat uurtjes werk in al die taken kruipen. Je vindt me elke dag makkelijk tot elf uur ’s avonds op de terreinen van SVD. Ik leun momenteel al serieus tegen mijn pensioengerechtigde leeftijd aan, maar dat betekent niet dat ik zal stoppen met mijn taken in het voetbal. Ik ben griffier bij de medische rechtbank in Brussel. Voor corona spoorde ik 5 keer per week naar de hoofdstad, maar nu kan ik nog steeds 3 dagen per week telewerken. Wat de voetbalhobby betreft, soms heb ik van die momenten dat ik ermee wil ophouden, maar ik heb er zoveel goeie vrienden en er zijn nog een pak mensen die daar heel veel werk insteken en die wil ik allesbehalve in de steek laten.”

EK en modeshow

“De bedoeling is om op 22 juni een gezellige avond te organiseren. Beginnen doen we om 17 uur met een aperitief, om vervolgens te genieten van een mixed grill met frietjes en groentjes. Na de koffie met chocoladeversnaperingen is er, hoe kan het ook anders, voetbal, want België speelt die avond een EK-wedstrijd tegen Roemenië. We mogen de voetbaldames natuurlijk ook niet vergeten. Daarom dacht ik dat het een leuk idee zou zijn om tijdens de voetbalmatch voor de aanwezige dames een modeshow te organiseren, zodat zij zich ook 90 minuten volop kunnen amuseren. Daarvoor nam ik al contact op met een aantal kledingzaken. Om 23 uur is het de beurt aan Teddy’s Jukebox die de avond met muzikaal vuurwerk zal afsluiten. Ik hoop toch een 150 man te kunnen strikken voor deze reünie, zodat we zeker uit de kosten geraken. Ik streef ernaar om zoveel mogelijk medewerkers te vinden buiten de voetbalwereld, zodat de mensen die lid zijn van één van beide voetbalclubs zeker kunnen mee genieten zonder dat ze een hele avond moeten werken. Wat meer is, het zou heel fijn zijn mochten we er een mooie som aan overhouden, want ik wil een deel van de opbrengst schenken aan de jeugdwerking van de beide voetbalploegen. Ik weet maar al te goed hoeveel een degelijke jeugdwerking kost in de voetbalwereld. Niet alleen de organisatie, maar ook aan de trainers hangt een serieus prijskaartje. Bovendien is een goeie opleiding van onze jeugd belangrijk, want niet alleen het goed kunnen voetballen, maar ook beleefdheid en discipline moet onze jeugd steeds hoog in het vaandel dragen”, besluit Martin.

Inschrijven kan door per persoon de som van 50 euro te storten op rekeningnummer BE33 6528 2093 6546.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier