Mandel United ziet twee spelers vertrekken: Niels Mestdagh naar Lokeren en Louis Callens naar FC Gullegem

Niels Mestdagh zal uiteindelijk maar een handvol wedstrijden voor Mandel United gespeeld hebben.© VDB
Niels Mestdagh zal uiteindelijk maar een handvol wedstrijden voor Mandel United gespeeld hebben.© VDB
Wouter Vander Stricht

Mandel United is zelf nog druk in de weer met de toekomstplannen. Die behelzen onder meer dat het eerste elftal naar Harelbeke zou gaan spelen om op termijn de stap naar eerste klasse B te kunnen zetten. Maar op hetzelfde moment vertrekken er ook enkele spelers. Eerder al Ruben Pyck naar KM Torhout en Jules Vanhaecke naar KSV Oostkamp. En nu opteren ook Louis Callens (FC Gullegem) en Niels Mestdagh (Lokeren-Temse) voor andere oorden.

Het bestuur van Mandel United is in alle sereniteit bezig een deal te sluiten met RC Harelbeke en de stad. Bedoeling is dat Franse investeerders mee aan boord stappen en dat de club zo een gooi doet – op termijn weliswaar – naar eerste klasse B. Alle andere teams van Mandel United, dus ook de B-ploeg, zouden op het nieuwe stadion in Izegem blijven spelen.

Henri Van Marcke tekent voor twee seizoenen bij

Eerder tekende Henri Van Marcke al voor twee seizoenen bij, maar de contractbesprekingen met de andere spelers zouden pas halfweg maart starten. Maar ondertussen kiezen enkele spelers al eieren voor hun geld. Eerder raakte al bekend dat aanvallers Ruben Pyck en Jules Vanhaecke naar respectievelijk KM Torhout en KSV Oostkamp trekken. De eerste was een vaste waarde in het team, de jongere Jules Vanhaecke was vooral supersub. Ze gaan dus allebei twee reeksen lager, in derde afdeling VV, gaan voetballen.

Niels Mestdagh en Louis Callens kiezen voor één stapje terug: tweede amateurklasse. Niels Mestdagh (28) komt bij SC Lokeren-Temse een oude bekende tegen. Chris Janssens is er trainer en die kent hij nog van zijn jeugdopleiding bij Cercle Brugge. De Bredenaar voetbalde later nog bij VW Hamme, R. Knokke Fc, KM Torhout en dus afgelopen seizoen voor Mandel United. Maar door de stopzetting van het seizoen zal hij uiteindelijk maar een handvol wedstrijden gespeeld hebben voor de fusieclub. Op de site van Lokeren-Temse heeft de linksachter ook nog een korte videoboodschap in petto.

Louis Callens – die in april 21 jaar wordt – trekt dan weer naar FC Gullegem. De ploeg van Peter Devos (ex-KFC Izegem) toont zich de jongste weken bedrijvig op de transfermarkt. Louis is de zoon van Bob Callen, beheerraadslid bij Mandel United. Hij behoorde al een tijdje tot de A-kern en liet zich ook opmerken tijdens enkele invalbeurten. Maar nu kiest hij wellicht voor meer speelgelegenheid bij Gullegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier