KVO verliest nipt drie dure punten in Eupen

Twaalf minuten voor affluiten scoorde Embalo de enige treffer in het kelderduel Eupen-KV Oostende. Door die 1-0-nederlaag blijft KV Oostende in de rode zone, met vier punten meer dan Waasland-Beveren en zeven meer dan Cercle Brugge.

© belga

De kalendercommissie had KV Oostende een ‘heerlijke’ zondagavond aangeboden: op bezoek naar Eupen: 245 kilometer heen en terug. Dan mag je niet schrikken dat amper een dertigtal Oostendse supporters het land doorkruisten om deze match bij te wonen.

Eén thuiszege voor Eupen en één uitoverwinning voor Oostende. Deze informatie verklapte weinig goeds. Eupen had zijn vier vorige matchen verloren, waarvan drie in competitie. KVO had veel vertrouwen gepuurd uit de competitiewinst tegen Anderlecht en de bekerprestatie tegen Club Brugge.

KVO verliest nipt drie dure punten in Eupen
© BELGA

Het werd een zwakke eerste helft in Eupen. KV Oostende kreeg de meeste kansjes, maar er was slechts eentje dat je echt moest onthouden. Iedereen dacht dat Vandendriessche de bal zou voorzetten naar Akpala. Maar de KVO-kapitein vlamde met binnenkant rechts zelf op doel. Alleen een formidabele redding van doelman De Wolf hield de netten gaaf. Eupen dreigde voor de eerste keer na 42 minuten, maar misschien is het gebruik van dat werkwoord wel overdreven. De 0-0-ruststand was een volledig correcte weergave van het spelbeeld. Beide teams hadden zelfs het balbezit netjes verdeeld: 50 % tegenover 50 %.

Eupen nam het eerste kwartier van de tweede helft voor zijn rekening. Na het uur kreeg KVO weer de controle over de match. Voor een late tackle op Bautista keek Jonckheere wel tegen geel aan. Iets later dwong Jonckheere na een kapbeweging een mooie doelkans af, maar hij schoot pardoes op De Wolf. Een strakke streep van Hjulsager bij een vrije trap was best aardig, maar het verontrustte de keeper van Eupen niet. De pas voor Akpala ingevallen D’Haese vuurde meteen op doel. Het leek 0-0 te blijven tot Bautista op links de bal voorbij Bataille kreeg. De ingevallen Embalo werd aan de tweede paal niet gedekt en hij schoof het leder lekker tegen de touwen: 1-0. De Panda’s zouden die voorsprong niet meer uit handen geven, ook al kwamen Vargas en Guri nog Vandendriessche en Hjulsager vervangen. In de toegevoegde tijd botste een hoge en verre bal van Bataille nog verrassend, maar De Wolf stond paraat.

KVO verliest nipt drie dure punten in Eupen
© BELGA

Zo blijft KV Oostende zielig op de veertiende plaats bengelen en ziet het Eupen drie punten meer afstand nemen. Het verschil tussen beide clubs bedraagt nu vier eenheden. Volgende zondag ontvangt KV Oostende ’s avonds in de Versluys Arena vice-leider AA Gent.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.