KVO klopt verdienstelijk Zwevezele met 4-2 in oefenpot

Theo Ndicka (archieffoto) scoorde met een beetje geluk de 3-2. © belga
Redactie KW

KV Oostende heeft haar midweekse oefenmatch tegen KSKV Zwevezele met 4-2 gewonnen. Testspeler Thiam, Bätzner, Ndicka en Patoulidis maakten de Oostendse goals.

De match in de Diaz Arena werd achter gesloten deuren gespeeld. In de tribune moesten onder meer Robbie D’Haese en Brecht Capon met lichte blessures toekijken. Coach Alexander Blessin dropte allemaal spelers van de A-kern op het veld. Zo zagen we voor het eerst Toby Sibbick aan het werk, maar stond ook Nick Bätzner tussen de lijnen. De Brit en Duitser moeten minuten maken. Met de Franse Senegalees Mamadou Thiam deed ook een testspeler mee die vorig seizoen onder contract stond bij de Engelse tweedeklasser Barnsley.

In de voorbereiding werd KSKV Zwevezele – met ex-KVO’er Niels Coussement – nog met 0-4 geklopt, maar deze keer liep het zo’n vaart niet. De ploeg uit de Mandelstreek kwam met een rake kopbal van Stijn De Smet even voor halfweg op voorsprong. Thiam kwam drie keer dicht bij een goal, een prima vrijgespeelde Hjulsager legde de bal nipt naast. Na 35 minuten was het toch raak voor Thiam, even daarvoor raakte Kvasina de lat. In de eerste helft moest Hendry met een blessure naar de kant, ook Boonen viel uit. De ernst van de blessures is nog onduidelijk.

Vlak voor rust kon Nick Bätzner met een gelukje alleen op doel afstormen en rustig afwerken: 2-1. Oostende wist met enkele sporadische tempoversnellingen Zwevezele pijn te doen.

Nieuwe gezichten na de rust

Heel wat wissels bij de start van de tweede helft, met daarbij onder andere youngster Jorben Vanhulle eventjes als rechtsachter en Manuel Osifo van de U18 als centrale verdediger. Zwevezele kwam meteen weer in de match na matig verdedigen in de nasleep van een stilstaande fase. Ndicka had wat geluk bij de 3-2. Hij dook vanop rechts het penaltygebied in en zijn schot werd door een Zwevezeelse voet in doel gedevieerd. In de slotfase werd ‘Evan’ Patoulidis alleen voor doel gezet en de meest recente transfer van KVO schoof de bal rustig binnen.

Geen topmatch, maar best een aangenaam partijtje, dus. Al zal Alexander Blessin over het geleverde spel niet helemaal tevreden zijn: bij momenten te traag en vooral te slordig. Zwevezele toonde zich een meer dan waardige tegenstander. Osifo en Bätzner behoorden tot de betere spelers van de avond. (TVA)

Goals: 20′ De Smet (0-1), 35′ Thiam (1-1), 45′ Bätzner (2-1), 50′ Timmermans (2-2), 62′ Ndicka (3-2), 78′ Patoulidis (4-2)

KV Oostende: Castro, Sibbick (Osifo), Ndicka (81′ Vandendriessche), Hendry (Tanghe) Marquet (D’Arpino), Vandendriessche (McGeehan), Hjulsager (Patoulidis), Bätzner, Boonen (Vanhulle), Kvasina, Thiam (62′ Sibbick)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier