KVO-fan Michael Saelens heropent Café Den As met fanclub Jelle Bataille

© (Foto FRO)
Redactie KW

De deur van Café Den As aan de Nieuwpoortse Steenweg 180 in Oostende, sinds tientallen jaren bekend als volkscafé en voetballokaal, ging in maart dicht met de lockdown. Zaterdag zwaaien de deuren opnieuw open. De nieuwe uitbater is Michael Saelens, een overtuigde KVO-fan, die Den As weer populair wil maken. Hij start alvast met een KVO-supportersclub, met ‘peter’ KVO-speler Jelle Bataille.

Oostendenaar Michael Saelens (25) is al KVO-fan van zijn vier jaar, speelde als spits bij de jeugd van KV Oostende, was daarna nog actief bij SK Eernegem en FC De Klokke, en heeft nu gekozen om cafébaas te worden van Café Den As.

“Als overtuigde KVO-fan vond ik het spijtig dat Café Den As dicht ging en dicht bleef”, vertelt Michael. “Ik ken Den As als één van de weinige cafés van Mariakerke, met een vast publiek en super gezellig. Ik heb ervaring in de horeca met vijf seizoenen in Taverne De Floride en de overname van Café Den As is voor mij, ook als KVO-fan, een prima opportuniteit. Zaterdag ga ik van start en ik hoop er, samen met mijn ouders, Chantal Coudeville en Luc Saelens, weer een gezellige ontmoetingsplaats van te maken, waar iedereen welkom is. In een minimum van tijd, en met de hulp van heel wat vrienden, hebben we het café gestript, geschilderd en gerenoveerd. Ik ben blij dat de sfeer van ‘t café behouden blijft voor de oude klanten. ‘t Zijn natuurlijk moeilijke tijden voor iedereen, ook voor KVO, maar we blijven als één man achter de club staan. Er komt uiteraard decoratie met posters, sjaals en truitjes van KVO aan de muur. We hebben geïnvesteerd in een groot tv-scherm, waarop dagelijks voetbal of andere sportwedstrijden zullen te zien zijn. We hebben ook een nieuwe binnenkoer gecreëerd, waar de rokers op hun gemak terecht kunnen.”

Café Den As was het lokaal van Kustboys Den As, maar als voorzitter van Sfeergroep 31, de Spionkop, houdt Michael eraan om, in samenspraak met het KVO-bestuur, voorrang te geven aan zijn leuke bende. Er mogen trouwens geen twee supportersclubs gevestigd zijn in één lokaal.

“Uiteraard staat de deur open voor alle KVO-fans”, vervolgt Michael. “We zullen ze met open armen ontvangen en af en toe iets organiseren. We willen leven in de kuip, niet alleen met de voetbalfans, maar ook met kaarters, wielerfans en allerlei sporters. Voetbal komt wel op de eerste plaats. Ik heb ooit training gekregen van Kurt Bataille en heb veel geleerd van hem. Zijn zonen, Niels en Jelle, zijn twee zeer goede vrienden en ik ben fier en gelukkig dat Jelle bereid is om ‘peter’ te worden van onze supportersclub. Lid worden kost 15 euro en je krijgt enkele KVO-cadeaus en vermindering voor verplaatsingen met de supportersbus. Een officiële opening en inhuldiging van de supportersclub is momenteel niet mogelijk, maar als alles weer normaal wordt, hebben we nog een feestje in petto, voor al onze klanten.”

Peter Jelle Bataille

Jelle Bataille (21) is drie jaar kernspeler van KV Oostende en als vriend van Michael Saelens, aanvaardt hij met veel plezier het peterschap van de Sfeergroep 31.

“Voor mij is het een grote eer om ‘peter’ te worden van de club. Ik zal mijn best doen om regelmatig langs te komen en deel te nemen aan de initiatieven en feestelijkheden. Uiteraard hoop ik, samen met de supporters, dat KVO een beter seizoen tegemoet gaat. De Amerikaanse investeerders pakken het goed aan. We trainen hard met een gedreven trainer. Tegen Varsenare wonnen we vlot, maar tegen Union was het duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is. Zaterdag spelen we tegen Cercle Brugge en dan wordt er nog geëvalueerd. Het zou goed zijn voor ons moest de start van het seizoen opgeschoven worden. Dan krijgen we nog wat extra tijd om een sterke groep en een vast systeem op te bouwen.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier