KV Kortrijk bekert voort na zege in Seraing

Fraser Hornby scoorde in Seraing zijn eerste voor KV Kortrijk. © belga
Redactie KW

De eersteklasser toonde zich vooral efficiënter dan het nummer vijf uit eerste amateurklasse en won met 1-3.

Yves Vanderhaeghe liet enkele gevestigde waarden rusten, onder wie Gary Kagelmacher, Hannes Van Der Bruggen, Ilombe Mboyo en doelman Sébastien Bruzzese. Zo kwam de Slovaak Jakubech in doel en mochten ook Elohim Rolland en zowaar zelfs Vladimir Kovacevic starten. De thuisploeg startte het best en Kortrijkdoelman Jakubech mocht zich enkele keren onderscheiden. Bij de eerste deftige tegenprik van de bezoekers was het wel meteen raak: de Schotse jeugdinternational Fraser Hornby scoorde zijn eerste voor zijn nieuwe ploeg. Seraing was niet onder de indruk, maar had toch de hulp van de KVK-doelman nodig om op gelijke hoogte te komen. Jakubech speelde de bal domweg tot bij Sanogo, die het aanbod in dank aannam. Lang konden de Walen daar niet van genieten, want het was Hervé Kage die op assist van Hornby de 1-2-ruststand vastlegde.

Wat volgde na de pauze was behoorlijk saai. Kortrijk liet Seraing maar doen en de kwalificatie kwam nooit meer echt in gevaar. In blessuretijd nam Julien De Sart alle twijfels weg met de 1-3.

KV Kortrijk: Jakubech, D’Haene, Kovacevic, Mujakic, Azouni, Rolland (39′ Van Der Bruggen), De Sart, Ocansey (74′ Batsula), Kage, Hornby (79′ Lepoint), Stojanovic.

Doelpunten: 23′ Hornby 0-1, 33′ Sanogo 1-1, 37′ Kagé 1-2, 92′ De Sart 1-3.