Door het verlies van Tubize tegen OH Leuven begon wit-zwart in het verre Noord-Limburg aan de wedstrijd met de wetenschap dat het aan één punt genoeg had om zich van het behoud te verzekeren. Gutiérrez Moreno miste voor dit belangrijke treffen de ook vorige week al gekwetste Rajsel. Zolotic en Gravenberch waren er wel opnieuw bij. Die laatste kreeg van de Spanjaard een rol als centrale man in een verdediging met vijf achterin.

De wedstrijd begon met een vroege afgekeurde goal van Casagolda. Aan de overzijde mikte Berben rond het kwartier op de voet van Lentz. Op enkele halve kansen voor de thuisploeg na gebeurde er verder niet zoveel, tot Vermeire na een overtreding van Heymans op Gravenberch op het halfuur plots naar z'n borstzak greep en de Lommelse middenvelder vroegtijdig mocht gaan douchen.

Kort na de rust verraste Cauwenberg op een vrije trap van Camargo ei zo na z'n eigen doelman. Met een mannetje meer was het meeste van het balbezit nu voor de bezoekers, al bleef het wachten op een hoekschop van opnieuw Camargo vooraleer een schuiver van Madu de nul van het bord deed verdwijnen. Waarna de Roeselaarse zege - op een via Bitsindou wild over doel gekanjerde bal na - uiteindelijk nooit meer in gevaar kwam.

(SBE)

Lommel - KSV Roeselare 0-1

Roeselare: Lentz, Camargo, Kocabas (69' Van Acker), Gravenberch, Kompany, Madu, Valpoort (77' Yagan), Sidoel, Zolotic, Godwin (88' Aoulad), Casagolda.

Doelpunt: 71' Madu (0-1).

Rode kaart: 43' Heymans (2x geel).

Door het verlies van Tubize tegen OH Leuven begon wit-zwart in het verre Noord-Limburg aan de wedstrijd met de wetenschap dat het aan één punt genoeg had om zich van het behoud te verzekeren. Gutiérrez Moreno miste voor dit belangrijke treffen de ook vorige week al gekwetste Rajsel. Zolotic en Gravenberch waren er wel opnieuw bij. Die laatste kreeg van de Spanjaard een rol als centrale man in een verdediging met vijf achterin.De wedstrijd begon met een vroege afgekeurde goal van Casagolda. Aan de overzijde mikte Berben rond het kwartier op de voet van Lentz. Op enkele halve kansen voor de thuisploeg na gebeurde er verder niet zoveel, tot Vermeire na een overtreding van Heymans op Gravenberch op het halfuur plots naar z'n borstzak greep en de Lommelse middenvelder vroegtijdig mocht gaan douchen.Kort na de rust verraste Cauwenberg op een vrije trap van Camargo ei zo na z'n eigen doelman. Met een mannetje meer was het meeste van het balbezit nu voor de bezoekers, al bleef het wachten op een hoekschop van opnieuw Camargo vooraleer een schuiver van Madu de nul van het bord deed verdwijnen. Waarna de Roeselaarse zege - op een via Bitsindou wild over doel gekanjerde bal na - uiteindelijk nooit meer in gevaar kwam. (SBE)