KSV Roeselare trekt in Lokeren aan het kortste eind

Na een turbulente week zijn ze er bij KSV Roeselare niet in geslaagd om op Daknam de eerste zege van het seizoen te pakken.

Jimmy De Jonghe (Lokeren) en Nascimento de Oliveira (Roeselare). © belga

Trainer Grétarsson deed het twee dagen nadat de rechtbank in Kortrijk het faillissement van de club naar de prullenbak verwees in hoofdzaak met dezelfde elf die twee weken geleden met 4-0 de boot ingingen. Vervoort keerde terug uit schorsing en nam de plaats van Rincón in, die na zijn onfortuinlijk debuut naast de kern viel, en ook Naessens was er niet meer bij waardoor Rodrigo Fumaça in Lokeren voor het eerst aan de aftrap verscheen.

Brilscore verdween na halfuur match

Nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was glipte Godwin door de Lokerse buitenspelval, maar de Nigeriaan mikte het de bal binnen het bereik van Verhulst. Die goede Roeselaarse start kreeg helaas geen vervolg, want de thuisploeg nam al gauw het commando over.

Een gretig terugplooiend wit-zwart kon daar maar weinig tegenoverzetten, hoewel ze er bij Roeselare heel lang in slaagden om de deur enigszins op slot te houden. De brilscore verdween na iets meer dan een halfuur spelen dan toch van het bord toen De Jonghe, ex-Roeselare, een bal vanop links voor doel kon trekken en Jelle Van Damme de bal van dichtbij in doel kon werken.

Knauw voor Roeselaars vertrouwen

Het Roeselaarse vertrouwen kreeg na die 1-0 een fikse knauw en nog meer dan het daarvoor al het geval was, waren de Oost-Vlamingen nu heer en meester. Bij Lokeren resulteerde dat overwicht al bijna meteen in een tweede goal en net als bij de eerste treffer was het opnieuw De Jonghe die zich daarbij liet opmerken.

Het was nu aan Tirpan om het inzenden van de Lokerse linksachter te benutten en opnieuw kon een kansloze Biebauw niet veel meer doen dan de bal uit de netten vissen.

Dubbele wissel bij de rust

Er zat voor de wit-zwarte met een 2-0 in het krijg nu weinig anders op dan het over een andere boeg te gooien, maar ondanks een dubbele wissel bij de rust, zorgde dat op het vlak van kansen niet echt voor het effect waar ze bij Roeselare op gehoopt hadden.

Zo kreeg een bleke Fumaça tien minuten voor tijd wel nog een kopkans, maar tekende de thuisploeg uiteindelijk ook in de tweede helft, met eerst een misser van Amano en daarna een schot van de ingevallen Navarro, voor het meeste doelgevaar.

KSC Lokeren – KSV Roeselare 2-0

Lokeren: Verhulst, Tirpan, Filipovic, Ben Harush, De Jonghe, De Witte, Van Damme, Koike, Diakhate (49′ Beridze), Amano (84′ Said), Hajric (68′ Navarro).

Roeselare: Biebauw, Camargo, Vervoort, Voet, Sy, Zolotic (46′ Bassani), Areias, Fumaça, Rommens, Godwin (76′ Naessens), Casagolda (46′ Andzouana).

Doelpunt: 32′ Van Damme (1-0), 38′ Tirpan (2-0).

Gele kaarten: 12′ Sy, 18′ Camargo, 27′ Filipovic, 86′ Koike.

(SBE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.