KSV Roeselare sleept een puntje uit de brand op het veld van Union

© belga
Redactie KW

Ondanks een zware 3-0 bij de rust pakte wit-zwart in het Dudenpark een belangrijk punt. Ze mogen op Schiervelde hierdoor nog altijd hopen op een verlengd verblijf in 1B.

Geen Gamel in de dugout bij Roeselare. Die keek na zijn rode kaart van vorige week tegen Beerschot tegen een weekje schorsing aan en volgde de wedstrijd vanop de tribune. Vervangend T1 David Colpaert koos voor dezelfde elf als die van vorige week. Naessens, nog niet volledig fit, begon hierdoor op de bank.

De thuisploeg drong een zwak Roeselare al snel terug op de eigen speelhelft. Biebauw hield Teuma en Nielsen van een vroege goal. Het was wachten op de 1-0 en die kwam er niet toevallig na een actie van Tabekou op de rechterflank. Een goal waarbij noch Vanbelle, noch Túlio vrijuit ging.

Opeenstapeling van individuele fouten

Het was pijnlijk om te zien hoe ze aan bezoekerskant de individuele fouten bleven opstapelen en dat resulteerde nog voor de rust in twee nieuwe tegengoals. Zo liet Zolotic zich eerst ringeloren bij na een uitbraak over links, en liet zowat de voltallige KSVR-defensie zich op slag van rust zowaar nog een derde keer ringeloren door de dribbelende Sigurdarson geen strobreed in de weg te leggen: goed voor een niet eens overdreven 3-0 na vijfenveertig minuten eenrichtingsvoetbal.

KSV Roeselare sleept een puntje uit de brand op het veld van Union
© BELGA

De tweede helft begon een schot van Vega op de lat en met een poging Nielsen tegen de paal. Wat later kon Camargo milderen vanop de stip na een overtreding op Andzouana. Het bleef ondertussen kansen regenen voor de thuisploeg, maar na een nieuwe strafschopgoal van Camargo, nu na hands van Vega, en na een zeldzame Roeselaarse uitbraak, stond het plotseling zowaar 3-3.

Remonte bijna compleet

Union moest winnen om nog een waterkansje op de tweede periodetitel te behouden. De thuisploeg besloot dan maar alles op alles te zetten, maar met twee niet te missen kansen – eentje voor Godwin en eentje voor Andzouana – waren het uiteindelijk de bezoekers die in de slotfase nog het dichtst bij een zelden geziene remonte kwamen.

(SBE/ foto’s BELGA)

R. Union SG – KSV Roeselare 3-3.

Roeselare: Biebauw, Camargo (81′ Kuisch), Zolotic, Voet, Vanbelle, Túlio (67′ Godwin), Rommens, Mvuemba, Nouri, Andzouana, Casagolda (32′ Vervoort).

Doelpunten: 26′ Tabekou (1-0), 29′ Nielsen (2-0), 45′ Sigurdarson (3-0), 53′ Camargo (3-1, pen.), 80′ Camargo (3-2, pen.), 82′ Godwin (3-3).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.