Keepertrainer KFC Varsenare, Dimitri Claeys, ziet veel jonge getalenteerde keepers

Dimitri Claeys. (foto JPV)
Redactie KW

Dimitri Claeys verfijnde zijn technieken bij de keeperschool van KV Kortrijk en KV Oostende. Nu traint hij de jonge keepers bij KFC Varsenareen baat hij de TopSave Keeperschool uit. Op vrijdagavond en zondagochtend organiseert hij extra training voor doelmannen. “Laat die ‘ballenpakkers’ ervaring opdoen in de provinciale reeksen. De ploegen zijn aan zet.”

De keeperscarrière van Dimitri Claeys oogt eerder bescheiden, zijn oefensessies stralen vakbekwaamheid uit. Wij zagen hem aan het werk op een zondagochtend. “Bij Cercle Brugge verdedigde ik het doel tot ik 13 jaar werd. Daarna verhuisde ik naar Eendracht Brugge, later naar Dosko en ook bij Futsal pakte ik balletjes. Ik telde nog geen dertig lentes toen ik alles stopte. Eerder toevallig kwam ik in het trainerswereldje terecht. Wilfried Werbrouck, toenmalig bestuurslid bij Eendracht Brugge, vroeg me of ik zijn keepers wilde trainen. Op hetzelfde moment mocht ik aan de slag met de jonge goalies in Varsenare. Ik combineerde beide opdrachten. Alles verliep naar wens.”

Mattias Van Acker

“Toen Mattias Van Acker zijn carrière verrassend een verlengstuk gaf in Varsenare, werd ik gevraagd hem te trainen. Ik kende hem van bij Eendracht Brugge, want daar mocht ik als tiener met hem de oefensessies volgen. Die schitterende kerel bracht mij enorm veel bij. Nu zet ik me in voor de doelmannen van Varsenare, lichting U10 tot en met U19. Daarbij komt mijn TopSave Keeperschool voor ballenpakkers vanaf U9 tot en met U16. Vanuit de hele provincie komen doelmannen hierop af.”

pleidooi

“Als ik jeugdmatchen volg of oefensessies geef, dan valt mij op dat zoveel jonge keepers over enorm potentieel beschikken. Laat ze dan toch ervaring opdoen in de provinciale reeksen. Ze moeten leergeld betalen en misschien zal dat punten kosten. Op lange termijn wordt dit initiatief gegarandeerd een succes. Wegens te weinig kansen gaan veel van die talenten zich amuseren bij het liefhebbersvoetbal omdat ze in klimmen en dalen geen kans krijgen. Meer dan een pleidooi afsteken kan ik niet. De ploegen zijn aan zet.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier