KBVB-CEO Piet Vandendriessche onder vuur, wrevel over afgesprongen kandidatuur Vincent Mannaert

Piet Vandendriessche is sinds begin 2024 CEO van de KBVB. © Belga

Bij de Belgische voetbalbond doemt de crisissfeer weer op. Verschillende Belgische media schreven de voorbije weken al dat bij de top van de KBVB lang niet alle neuzen in dezelfde richting staan – onder meer de laattijdige evaluatie van bondscoach Domenico Tedesco na het teleurstellende EK in Duitsland zou een doorn in het oog zijn. Nu blijkt dat ook het beleid van CEO Piet Vandendriessche onder vuur zou liggen. Daarnaast zorgt een afgesprongen kandidatuur van Vincent Mannaert, jarenlang succesvol CEO van Club Brugge, voor wrevel. De KBVB is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Mannaert zou bereid zijn geweest om een contract voor twee jaar aan te gaan met als plan de sportieve werking van de bond te hertekenen, te leiden en nauw samen te werken met Tedesco met het oog op WK 2026. Vandendriessche en het sportieve comité van de KBVB zagen een buitenkans en er werden gesprekken opgestart met de voormalige sterke man van blauw-zwart.

Maar het dossier-Mannaert bleef aanslepen en begin augustus trok hij zijn kandidatuur in na een twistpunt. Volgens Sporza wilde Mannaert alleen rapporteren aan het sportieve comité, inclusief de CEO en Head of Sports Peter Willems. Maar Vandendriessche vond dat hij enkel aan hem moest rapporteren. Hij zag er een manoeuvre van de profclubs in om het beleid rond de Rode Duivels naar zich toe te trekken.

Vertrouwen slinkt

Bij verschillende KBVB-leden zou ook het vertrouwen in Vandendriessche en Willems slinken, beiden amper enkele maanden werkzaam bij de voetbalbond. Ze missen visie bij Vandendriessche en vinden zijn besparingen vaak ondoordacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier