https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kanegem – Ardooie afgelast na besmetting bij Dosko, ook derby tegen VV Tielt in gevaar

Lode Blomme

Een speler van Dosko Kanegem werd, net als zijn moeder, positief getest op Covid-19. Vijf andere spelers die in zijn kleedkamerbubbel zitten, moeten zich nu ook laten testen en in quarantaine gaan. De thuiswedstrijd in tweede provinciale A tegen KVC Ardooie van komende zondag is meteen afgelast.

Het was Dosko Kanegem die vrijdagnamiddag zelf met het nieuws naar buiten kwam met een post op Facebook. “Een van mijn kernspelers keerde vorige week terug van vakantie”, legt trainer van Dosko Kanegem Tommy Careel uit. “Onmiddellijk werd een coronatest afgenomen en die bleek negatief. De bewuste speler is dus deze week gewoon komen trainen en douchte achteraf zoals vooropgesteld in zijn bubbel van zes. Vrijdagmorgen kreeg hij telefonisch plots te horen dat hij samen met zijn moeder bij een uitgebreidere test toch positief was. Begrijpe wie begrijpe kan…”

Geen derby tegen VV Tielt ?

De besmette speler voelt zich totaal niet ziek en vertoont geen symptomen. “Maar vijf spelers uit dezelfde kleedkamerbubbel moeten vandaag of uiterlijk morgen getest worden. Ze moeten ook gedurende 7 dagen in quarantaine. Indien negatief moeten ze binnen de 7 dagen toch nog een tweede test ondergaan en als die ook negatief is, mag de gewone werking weer opstarten. Dan zijn we echter al heel dicht bij de derby tegen Tielt van volgende week zaterdag. Wellicht zal ook deze match uitgesteld moeten worden.”

De bewuste speler treedt ook aan bij de beloften, die zondagmorgen normaal thuis tegen buur Ruiselede zouden spelen. Ook deze wedstrijd is afgelast.

“In het slechts denkbare scenario zijn ook zijn vijf andere ploegmaats positief en dan moet de komende dagen de volledige A-kern en de technische staf een test ondergaan. Dan gaat de match van volgende week met zekerheid niet door, net als de match van de reserven dan op Aalbeke. Het is dus bang afwachten op de resultaten van zijn vijf ploegmaats. Die verwachten we dit weekend al.” (LB/SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.