Yves Vanderhaeghe na twaalf dagen terug present op Cercle

© Belga
Redactie KW

De trainer van groen-zwart verbleef in quarantaine na een positieve Covid-test en neemt dinsdag in Roeselare afscheid van zijn vader Ivan Vanderhaeghe die vorige zondag op 76-jarige leeftijd overleed.

Vanderhaeghe keerde donderdag naar Cercle terug met toch wel een tevreden gevoel. “Enerzijds dat ik terug tussen de mensen ben, anderzijds dat ik de groep persoonlijk proficiat kon wensen na hun prestatie op Genk. Dat steunt mij, vooral in het positief blijven en dat het mooiste voor deze groep eigenlijk nog moet komen.”

Alle trainingen de voorbije dagen werden op video vastgelegd zodat Vanderhaeghe ze meteen daarna thuis kon bekijken. “Ik had tevens tijd om een viertal matchen van Charleroi te zien, onze komende tegenstander. We zijn die nu allemaal aan het analyseren. Het contact is er altijd geweest. Elke keer met Jimmy De Wulf en dan zie ik dat de trainingen heel goed in elkaar staken, in functie van de volgende tegenstander. Ik heb veel mensen rondom mij. Medisch, technisch, tactisch die er perfect voor zorgen dat alles naar wens verloopt.”

Na de eerste winst thuis, zij het in de beker tegen Tienen, de overtuigende prestatie op Genk en de 5-1 in een oefenpartij tegen Moeskroen lijkt het stilaan in een positieve spiraal te komen voor Cercle. “5-1, met vijf verschillende doelpuntenmakers. Niet onbelangrijk”, vindt Vanderhaeghe. “Jongens die naast de ploeg vallen, hebben er voor gevochten en getoond dat ze voor het team willen werken. De wil en de motivatie was er om er iets goeds van te maken. Voor het moraal kunnen die vijf goals wel een keer tellen.”

Cercle had donderdag een tactische training. Nadien sprak de trainer de groep aan. “Ik denk dat iedereen wel klaar is om tegen Charleroi de perfecte match te spelen. We weten wat er van ons verwacht wordt, dat we de details moeten keren. Iedereen is zich daarvan bewust. We moeten onze momenten grijpen en heel efficiënt voor doel verschijnen.”

Alexander Corryn geblesseerd

Voor de match van zaterdag is Alexander Corryn geblesseerd. Boris Popovic kwam na een interlandselectie met een spierblessure terug. Voor hem komt de match te vroeg. Voor het overige is iedereen fit. Cercle – Charleroi begint met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Ivan Vanderhaeghe. “Het overlijden van mijn papa is heel zwaar binnengekomen. Voor mij, buiten mijn zware ziekte in 1988, is dit de hardste periode uit mijn leven. Ik moet dit een plaats geven.”

Terugkomen op Cercle vormde voor de trainer alvast voor afleiding. “Papa gaf mij altijd en duwtje in de rug, voor de voetbal. Hij volgde mij als speler bijna overal, ook in het buitenland. Op Cercle bleef het omwille van zijn gezondheid de voorbije maanden bij twee keer.”

Het zou Vanderhaeghe zaterdag ontzettend veel deugd doen om thuis eens te winnen. “Het zou mij een kleine glimlach bezorgen en misschien een referentie naar mijn papa. Dat hij van daar boven – zij die wekelijks de beelden bekijken, in ons nadeel – heeft kunnen ompraten. Het zou toch wel eens mogen. De gasten van ons verdienen dat”, besluit Vanderhaeghe.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.