Yves Vanderhaeghe: “Genk behoort voetballend tot de drie beste in ons land”

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Cercle Brugge sluit zondagavond om 21.00 uur de veertiende speeldag af op het veld van KRC Genk. Edgaras Utkus en Alexander Corryn zijn geblesseerd en komen niet in aanmerking voor een selectie.

“Genk is geen gemakkelijke ploeg als je deze week hun wedstrijd hebt gezien tegen West Ham, toch de nummer drie in de Premier League voor het ogenblik. Genk heeft enorm veel kwaliteiten. Voetballend behoren ze tot de drie beste in ons land. Het verbaast mij dat ze problemen hadden om matchen te winnen”, vindt de trainer van Cercle. “Verdedigend hebben ze misschien wel te veel weggeven. In balbezit zijn ze baas. Ze hebben het meesterschap, overwicht en technisch vermogen met voorin een aantal jongens die het verschil kunnen maken. Wij hebben een heel moeilijke wedstrijd in het vooruitzicht. Er zullen momenten zijn die we moeten grijpen, plus we zullen niet mogen vergeten om zelf ook te voetballen.”

Weg naar doel

Na de achtste nederlaag van het seizoen vorige zondag tegen Antwerp en zeven nederlagen met het kleinste verschil blijft het bij groen-zwart zoeken naar lichtpuntjes. Al waren de drie laatste matchen tegen Oostende, Standard en Antwerp zeker niet de mindere van het seizoen. Maar daar sta je dan met één op negen in die wedstrijden en als voorlaatste. “Momenteel ontbreekt het ons aan scorend vermogen. Dat is het duidelijkste. Maar als we zo blijven verder doen en opeens wel de weg naar doel vinden, zal die situatie zeker omkeren”, blijft Vanderhaeghe positief die tijdens zijn perspraatje nog aangaf dat hij een spits als Iké Ugbo wel degelijk mist en hem misschien wel aan de aftrap verwacht tegen zijn gewezen ploeg.

Cercle scoorde in de voorbije dertien matchen slechts dertien keer, waarvan vier in één match. Dan weet je waar het schoentje knelt en dat beseffen ze maar al te goed bij groen-zwart. “Bij een balrecuperatie werken we momenteel zeer hard aan de omschakeling. Want offensief komen er ruimtes waar we te weinig mee doen. Dat is reeds duidelijk sedert het begin van het seizoen. Ook deze week zijn we daar opnieuw voortdurend mee bezig geweest. Je hebt inderdaad ook wat geluk nodig, maar bij die afwerking moet er toch meer kwaliteit komen”, aldus Vanderhaeghe.

Utkus en Corryn out

Edgaras Utkus, last van een spierblessure, komt niet in aanmerking voor de verplaatsing naar Genk. Ook Alexander Corryn (scheurtje in hamstrings) is eveneens out. Leonardo Lopes Da Silva keert terug uit schorsing en ook Franck Kanouté maakt kans op een selectie en op de plaats van Utkus.

De beloften spelen zondag 7 november om 16.00 uur de Brugse derby met Cercle als thuisploeg in Ruddervoorde. “Deze match valt ietwat samen met de eerste ploeg. Jongens die tot nu toe met de beloften speelden zullen we proberen tegen Club op te stellen”, besluit Vanderhaeghe.

Volgende week is er een interlandbreak waar er door Cercle misschien wel een oefenmatch zal worden ingelast. Daarnaast zijn verschillende spelers opgeroepen voor hun land. Zo zit Rabi Matondo in de preselectie van Wales voor de match tegen onze Rode Duivels. Utkus zal omwille van zijn lichte blessure wellicht niet kunnen gaan. Boris Popovic (Servië) is er terug bij, verder ook Kévin Denkey (Togo), Dimitar Velkovski (Bulgarije) en Olivier Deman (nationale beloften). (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.