West-Vlaamse derby op Zulte-Waregem wordt 100ste wedstrijd voor Clement

Clubcoach Philippe Clement. © KURT DESPLENTER BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Regerend landskampioen Club Brugge kan momenteel niet spreken van een geslaagd seizoensbegin. Op eigen veld kwam het niet verder dan twee gelijke spelen tegen Eupen en Cercle Brugge, op Union werd op een diefje gewonnen. Zondag wacht alweer een West-Vlaamse derby tegen Zulte Waregem, de 100ste officiële wedstrijd overigens van Philippe Clement als coach van Club Brugge.

De late gelijkmaker van Cercle Brugge afgelopen vrijdagavond was nog steeds niet helemaal uit de coach zijn gedachten: “Ik ben niet kwaad geweest, wel heel teleurgesteld. Voetbal is een van de sporten waarbij geluk een grote factor speelt, meer dan in andere sporten.”

“Als je de partij analyseert, hebben we één kans tegen gekregen, één schot tussen de palen. Wij creëerden genoeg kansen om doelpunten te maken, los van de penaltyfout op De Ketelaere. Het was een wedstrijd die je 19 van de 20 keer wint. Dan zijn de conclusies achteraf helemaal anders.”

Pittige opdracht

Zondag wacht met Zulte Waregem een nieuwe West-Vlaamse derby en het belooft alweer een pittige opdracht te worden. In het verleden ging blauw-zwart immers al een paar keer onderuit in de Elindus Arena. Clement beschikt over een volledig fitte selectie, al is tweevoudig Gouden Schoen Hans Vanaken nog niet 100% topfit.

“Hij wordt elke dag beter. Hij is nu bezig aan zijn derde week voorbereiding. Je ziet hem stappen zetten op training maar hij is nog niet topfit om 90 minuten te spelen. Ook nieuwkomer Nsoki maakt elke dag progressie. Hij moet nog wat wennen aan de ploegmaats en de manier van spelen maar hij zal ons nog veel plezier bezorgen in de toekomst.”

Club zoekt flankspelers

In tegenstelling tot heel wat concurrenten moet Club Brugge nog een versnelling hoger schakelen op de transfermarkt. Zo haalt Antwerp Radja Nainggolan terug naar België. “Onze competitie zal alleen maar sterker worden omdat de honger groter is geworden bij de andere ploegen”, aldus Clement.

“Wij zijn nog op zoek naar flankspelers. Ik sta continu in contact met het bestuur en de scouts maar het bestuur beslist wat qua lonen en transferbedragen haalbaar is. Ik verwacht niet dat we gekke dingen doen die ongezond zijn voor de club. Maar er zullen nog wel een aantal spelers bijkomen. Ik wil een kern met concurrentie op alle posities die tevens gewapend is om op drie fronten te strijden.” (JT)

Zondag 15 augustus om 21 uur: Zulte Waregem – Club Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier