Vincent Mannaert krijgt drie maanden rijverbod en een jaar alcoholslot opgelegd

Redactie KW

Vincent Mannaert, algemeen manager van Club Brugge, moest dinsdag voor de politierechtbank verschijnen. In augustus vorig jaar werd hij door de politie van de weg gehaald in Oostende met 2,44 promille alcohol in z’n bloed. Hij verkeerde bovendien in staat van herhaling. “Ik heb mijn verantwoordelijkheid opgenomen. Het schuldbesef is zeker aanwezig”, zegt Mannaert.

In alle vroegte kwam Mannaert het gerechtsgebouw in Brugge binnengewandeld. Even later verantwoordde de algemeen manager van Club Brugge zich samen met advocaat Walter Van Steenbrugge voor politierechter Peter Vandamme. Dat het geen sympathiek dossier was, besefte Mannaert maar al te goed.

Dronkenschap

Op 26 augustus vorig jaar werd hij in Oostende van de snelweg gehaald door de politie wegens zijn rijgedrag. De agenten gingen over tot een alcoholcontrole en daaruit bleek dat Mannaert rondreed met 2,44 promille alcohol in z’n bloed. Er was ook sprake van dronkenschap.

“Er is zeker sprake van schuldbesef en schaamte”, begon Van Steenbrugge zijn pleidooi. “We hadden liever geen ruchtbaarheid gegeven aan deze zaak. Anders wordt mijn cliënt twee keer gestraft.”

Van Steenbrugge benadrukte tegen de rechtbank dat Mannaert ondertussen de nodige stappen heeft ondernomen, zonder in detail te treden.

Vrijwilligerswerk

“Hij heeft alles gedaan wat mogelijk is. De testen zijn er, hij heeft een storting gedaan aan het fonds en deed ook vrijwilligerswerk. Het valt zeker niet goed te praten, maar mijn cliënt heeft wel op een goede manier gereageerd”, aldus Van Steenbrugge.

De politierechter wees erop dat het niet de eerste keer was dat Mannaert zich voor de politierechtbank moest verantwoorden. Zo werd hij in 2011 al veroordeeld tot een maand rijverbod en 1.100 euro boete omdat hij in augustus 2010 een huis binnenreed in Opwijk.

Schuldbesef

Vincent Mannaert kreeg uiteindelijk zelf het laatste woord. “Het schuldbesef is zeker aanwezig. Ik heb mijn verantwoordelijkheid opgenomen en zal dat blijven doen”, sprak Mannaert. Toen de politierechter repliceerde dat hij hoopt dat dat blijft duren, gaf Mannaert nog mee dat het zeker zijn intentie is.

“Eigenlijk mag je de agenten bedanken dat ze je uit het verkeer haalden. Er kunnen drama’s gebeuren op die manier”, besloot de politierechter. De politierechter veroordeelde hem tot 3.200 euro boete, drie maanden rijverbod en een jaar alcoholslot. Mannaert moet ook medische en psychologische proeven ondergaan vooraleer hij nog met de wagen mag rijden. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier