Union vernedert KV Oostende: 1-7

Oostende's Vincent Koziello en Union's Loic Lapoussin/ © KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

De fiere competitieleider Union heeft KV Oostende een oplawaai van jeweleste bezorgd. In de eigen Diaz Arena gingen de mannen van coach Blessin met maar liefst 1-7 onderuit. Achteraan acteerde KVO dramatisch, Union was dan weer helemaal ontketend. Bij Oostende dringt bezinning zich op.

Om de reeks van 0 op 9 te stuiten kon Alexander Blessin geen beroep doen op Anton Tanghe, die kamp met last aan de knie. Topschutter Makhtar Guey begon op de bank, eveneens door hinder aan de knie. Union bleef na vanavond sowieso competitieleider, zeker na het verlies van achtervolgers Club Brugge en Antwerp.

Rampstart

Nog geen minuut zag Nieuwkoop zijn schot via Ndicka en de paal in doel verdwijnen. Maar de vlag ging de hoogte in. KVO meteen wakker geschud, zou je denken. Niks is minder waar. Op een voorzet van alweer Nieuwkoop ging Fortes onder de bal door, waardoor zowel Capon als Wylin verrast zijn en de bal pardoes in de voeten van Undav belandde: 0-1. Een regelrechte rampstart voor de Kustboys, die van het kastje naar de muur werden gespeeld. Undav had na nog geen tien minuten zelfs de 0-2 aan de voet, Jäkel lag in de weg.

Nee, het loopt niet bij KVO. Dat symboliseerde D’Arpino – al een heel seizoen worstelend met zichzelf – door in dezelfde minuut twee keer pardoes in de voeten van de tegenspeler te mikken. Tegelijk, Union is een geöliede machine. Undav, Nielse, Vanzeir, Teuma… ze vinden elkaar blindelings. De 0-2 stond al na een kwartier op het bord: heerlijke combinatie in de Oostendse zestien met Nielsen, Nieuwkoop en de volledig vrije Undav als eindstation.

Potdicht

De Brusselaars hadden totale controle en hielden het achteraan potdicht. Tot Oostende kon counteren: een voorzet van Kvasina werd barslecht ontzet door Kandouss, recht in de voeten van Ambrose. De Fransman twijfelde niet en bracht KVO uit het niks terug in de match. Het feest was bijna compleet, maar de gelijkmaker van Ndicka werd afgekeurd door buitenspel.

De goal viel echter aan de overkant: de immer bedrijvige Undav zag zijn voorzet gestuit, maar in de voeten van Nielsen vallen. De Deen knalde hard binnen, ook nu weer zag de Oostendse defensie er niet goed uit. Nog voor de rust stond de 1-4 op het bord: Undav mocht naar hartenlust dribbelen in het Oostendse strafschopgebied, Burgess kon moederziel alleen in doel tikken.

Woest

Een woeste Blessin wisselde bij de rust meteen drie keer in de hoop er toch nog iéts van te maken. Echter, Hubert moest alles uit de kast halen om de 1-5 van Teuma te voorkomen. Die vijfde goal kwam er toch, nadat Vanzeir met de defensie dolde en panklaar legde voor Undav. Op corner knikte Burgess simpel de 1-6 binnen, Undav aaide een lob van Vanzeir voor de 1-7. Bij z’n wissel kreeg de spits van Union van iedereen applaus.

De vernadering was compleet. Dit KV Oostende lijkt nog een zwaar seizoen tegemoet te gaan. Volgende week wacht nummer twee in de stand, Antwerp. Maar het wordt vooral uitkijken naar de maand december, met onder meer duels tegen Eupen en Beerschot.

(TVA)

Goals: 5’ Undav (0-1), 16’ Undav (0-2), 23’ Ambrose (1-2), 31’ Nielsen (1-3), 45’ Burgess (1-4), 60’ Undav (1-5), 70’ Burgess (1-6), 80’ Undav (1-7)

Geel: Capon

KV Oostende: Hubert, Capon, Fortes, Jäkel, Wylin (53’ D’Haese), Ndicka, D’Arpino, Amade (46’ Koziello), Bätzner (46’ Rocha Santos), Ambrose, Kvasina (46’ Gueye) (bank: Schelfhout, Medley, Patoulidis, Rocha, Koziello, D’Haese, Gueye)

Union: Moris, Van der Heyden, Burgess (76’ Bager), Kandouss, Nieuwkoop (76’ Francois), Lapoussin (70’ Mitoma), Teuma (85’ Amani), Marcq, Nielsen, Vanzeir, Undav (85’ Avenatti) (bank: Pirard, Francois, Bager, Sorinola, Amani, Mitoma, Avenatti)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.