https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

SV Zulte Waregem strikt Noorse verdediger Bent Sørmo

© Zulte Waregem
© Zulte Waregem
Redactie KW

Bent Sørmo (24) is de derde zomertransfer bij Essevee. Bent is een vleugelverdediger die overkomt van het Noorse Kristiansund. Hij tekent een contract voor drie seizoenen aan de Gaverbeek.

Sørmo maakte al op vrij vroegere leeftijd zijn voetbaldebuut in het Noorse voetbal. Op 16-jarige leeftijd gaf Levanger, de club uit zijn geboorteplaats, hem de kans om mee te spelen. Verder maakte hij nog een overstap naar topclub Rosenborg om wat later bij Kristiansund te tekenen. Bent verzamelde al twee caps voor de Noorse U19.

Eerste buitenlands avontuur

SV Zulte Waregem is zijn eerste buitenlandse avontuur en daar lijkt hij zeer blij mee. “Ik heb erg veel positieve dingen gehoord over Essevee en kijk er dan ook enorm naar uit om voor deze club te spelen”, vertelt Bent. “Ik kan niet wachten om mijn medespelers, de staf, de mensen van de club en de supporters te ontmoeten.”

Ervaring op het hoogste niveau

Ook CEO Eddy Cordier is fier op de nieuwe vleugelverdediger. “Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Bent al heel wat ervaring op het hoogste niveau”, vertelt Cordier.

“We hebben Bent een tijdje gescreend en kwamen tot de conclusie dat zijn kwaliteiten en persoonlijkheid perfect passen binnen de visie en de ambitie van Essevee.” (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.